Viljareal sprema novu klopku Bajernu 1EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Prvim revanš mečevima četvrtfinala Bajern – Viljareal i Real – Čelsi večeras se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. Španski klub dolazi na „Alijanc arenu“ sa prednošću od 1:0, dok je Real u Londonu trijumfovao sa 3:1.

U derbiju večeri Real, najuspešniji tim takmičenja sa 13 titula, dočekuje aktuelnog šampiona sa dva gola prednosti koje je stekao zahvaljujući het-triku Karima Benzeme na „Stamford Bridžu“. To nije jedina prednost španskog kluba, jer je na njihovoj strani i tradicija –u poslednje četiri utakmice sa Čelsijem na svom terenu zabeležili su tri pobede i remi (1:1) u prošlogodišnjem polufinalu.

S druge strane, ohrabrenje za tim iz Londona predstavlja odlična partija u poslednjem ligaškom duelu, jer su pobedili Sautempton u gostima sa 6:0. Gosti će nastupiti bez bolesnog Aspilikuete i povređenih Čilvela, Hadsona-Odoija i Lukakua, dok za Madriđane neće igrati povređeni Mendi.

Uprkos velikoj prednosti iz prve utakmice trener Reala Karlo Anćeloti smatra da njegov tim još uvek nije obezbedio plasman u polufinale.

– Veliki timovi se nikada ne predaju, to je u duhu ove igre i siguran sam da će Čelsi pokušati da dođe do trijumfa. Ni jedan tim ne može da kaže da će pobediti, zato što u ovom takmičenju odlučuje puno detalja, koji nemaju veze sa taktikom. Imamo veliko poštovanje prema Čelsiju i spremni smo da damo sve od sebe kako bi se kvalifikovali u sledeću rundu – izjavio je italijanski stručnjak.

Njegov kolega na klupi Čelsija Tomas Tuhel takođe očekuje veliku borbu i neizvestan duel, bez obzira na minus iz prvog meča.

– Teško je očekivati da ćemo uspeti da dostignemo zaostatak iz prve utakmice. Međutim, mi ćemo pokušavati da dođemo do preokreta sve dok budu postojale i najmanje šanse da se to dogodi. Kao i uvek, daćemo svoj maksimum. Pred nama je velika noć i velika utakmica, trudićemo se da budemo u boljoj formi i kondiciji nego pre sedam dana – rekao je Tuhel.

Nakon što je u osmini finala eliminisao Juventus, Viljareal je i u prvom meču sa Bajernom pokazao da se radi o odličnom timu. Bavarci su bili veliki favorit i u Španiji, ali su prikazali veoma lošu partiju. I u poslednjem duelu u Bundes ligi protiv Augsburga nisu pokazali dobru igru i do pobede su došli golom iz penala u 82. minutu.

Trener Viljareala Unai Emeri je na prvenstvenom meču za vikend protiv Atletika iz Bilbaoa (1:1) na teren izveo sastav u kojem nije bilo ni jednog igrača iz prvog četvrtfinalnog susreta sa Bajernom. Dobar znak za Emerija predstavlja i činjenica da je njegov tim prekinuo seriju Bajerna od 30 utakmica na kojima su postizali makar jedan gol u Ligi šampiona.

Domaći će večeras igrati bez bolesnog Šulea i Povređenog Tolisa, dok je u gostujućoj ekipi neizvestan nastup Alberta Morena. Kapiten Bavaraca Manuel Nojer rekao je da je rezultat iz prvog meča veliko upozorenje za njegov tim.

– Moramo vrlo ozbiljno da uđemo u utakmicu, jer je poraz u prvom meču velika opomena. Dobra stvar je to što još uvek držimo svoju sudbinu u svojim rukama. Viljareal je vrlo dobar u kontra napadima. Znamo kako je kad u nokaut fazi igraš revanš utakmicu sa zaostatkom iz prvog duela i ne plašimo se onoga što nas očekuje – izjavio je golman Bajerna.

Trener Viljareala Unai Emeri, koji nikada u karijeri nije stigao do polufinala Lige šampiona, kaže da je siguran da igrači nemačkog kluba misle da su favoriti.

– Veoma poštujem Bajern. Biće teška utakmica i moramo da budemo spremni da odgovorimo ako rezultat ne bude pozitivan po nas. Znam da nas cene, ali znam da misle i da su favoriti ako pokažu sve što mogu – izjavio je trener Viljareala.

Liga šampiona 1/4 finale

Real – Čelsi   (3:1) 21.00

Bajern – Viljareal     (0:1) 21.00

Sreda

Atletiko Madrid – Mančester siti (0:1) 21.00

Liverpul – Benfika   (3:1) 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari