Vinisijus: Rasizam se nastavlja, a La Liga ne radi ništa 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Brazilski fudbaler i napadač Real Madrida Vinisijus još jednom je osudio rasističke incidente na španskim stadionima i osudio pasivnost La Lige, tela koje upravlja profesionalnim fudbalom u Španiji, koje „ne radi ništa“, napisao je danas na svom Instagram nalogu.

„Rasisti nastavljaju da dolaze na stadione i gledaju uživo kako igra najbolji klub na svetu, a La Liga i dalje ne radi ništa. Držaću glavu visoko i slaviću svoje pobede i pobede Real Madrida“, stoji u poruci Vinisijusa.

Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama i koje su prikupili španski mediji, mogu se čuti rasističke uvrede na stadionu Valjadolida, tokom meča u kom je Real slavio u petak sa 2:0, u 15. kolu Primere.

„Povodom događaja koji su se dogodili juče La Liga nastavlja da istražuje, i na video snimcima je otkrila rasističke uvrede od strane nekolicine ljudi, koje će biti predmet istrage, kao i u prethodnim slučajevima“, izjavio je danas portparol La Lige za AFP.

Početkom decembra, špansko pravosuđe je odbacilo istragu o rasističkim pesmama koje su pojedini navijača Atletiko Madrida pevali u septembru protiv Vinisijusa.

I pored tog što je La Liga navela da su pesme bile „neprijatne, neprikladne i neugledne“, one su izgovorene u kontekstu „fudbalske utakmice maksimalnog rivalstva, praćene drugim pogrdnim ili podrugljivim aluzijama“, navedeno je u saopštenju za javnost.

„Pesme se nisu ponavljale više od dva puta i trajale su nekoliko sekundi“, navelo je tada tužilaštvo.

Pet dana ranije, navijači Atletika su skandirali „ti si majmun, Vinisujuse, ti si majmun“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari