Virtus preživeo "Arenu", Partizan izgubio u dramatičnom finišu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana izgubili su u “Beogradskoj areni” od Virtusa rezultatom 77:75 u 17. kolu Evrolige.

Posle ove utakmice crno-beli imaju skor od 9-7, dok je ekipa iz Bolonje zabeležila 11 pobeda i pet poraza.

U narednom, 18. kolu Evrolige Partizan u utorak 2. januara dočekuje Asvel (20.45), dok Virtus dan kasnije u Bolonji igra protiv Bajerna.

Počeo je trener Željko Obradović sa Tristanom Vukčevićem u petroci, ali mladi krilni igrač nije mogao da se izbori sa Tornikeom Šengelijom, baš kao ni njegovi saigrači sa razigranim gostima.

Jedino su Bruno Kaboklo, koji je odigrao svih 20 minuta u prvom poluvremenu, i nešto kasnije Džejms Naneli pružali otpor Virtusu, a podatak da su kombinovano ubacili 22 od 36 poena svog tima dovoljno govori o učinku ostatka tima.

Gosti su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, maksimalno plus 13 u 17. minurtu (41:28) i to nakon što je ekipa iz Humske u finišu prve i početkom druge deonice serijom 13:2 uspela da se vrati i izjednači (43:43).

Najveći problem ekipe Šeljka Obradovića u prvih 20 minuta bila je skraćena rotacija i činjenica da su imali čak devet izgubljenih lopti.

Virtus je odlično počeo i trećui deonicu, brzo je serijom 8:0 obezbedio maksimalnih 13 poena viška (49:36), ali je srpski klub imao odgovor.

Crno-beli su lako napravili seriju 9:0, vratili se na svega četiri poena zaostatka i do kraja ovog dela meča nijedan od timova nije uspeo da se izbori za osetniju prednost.

Partizan je posle poena Pantera došao na korak do Virtusa (52:54), međutim, usledila je mini serija gostiju 5:0 i ponovo „jurcanje“ za Bolonjezima. U poslednji period ušlo se sa rezultatom 55:60.

Kaminski je postigao svih sedam poena za svoj tim u prva četiri minuta poslednje deonice, ali domaći nisu uspevali da preokrenu rezultat zbog velikog broja brzopletih šuteva iz neizgrađenih napada.

U poslednja dva minuta crno-beli su u nekoliko navrata prilazili na dva poena zaostatka, ali su uporno propuštali prilike da preokrenu rezultat, da bi 19 sekundi pre kraja Lundberg doneo svom timu tri poena prednosti (75:72).

U penal završnici Partizan je uspeo da dođe do šanse za pobedu, ali je Kaminski promašio šut za tri poena u poslednjoj sekundi.

Naneli je bio najefikasniji u domaćem timu sa 19 poena, po 12 su dodali Panter i Jaramaz, a po deset su imali Kaminski i Kaboklo.

U timu iz Bolonje Ife Lundberg je prednjačio sa 16 poena, Marko Belineli je imao 14, a Tornike Šengelija, Danijel Heket i Avudu Abas po deset.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari