Više nema popravnog: Partizan i FMP odlučuju ko će u finale sa Zvezdom 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana večeras će u majstorici pokušati da se pred svojim navijačima u hali „Aleksandar Nikolić“ iskupe za bruku koju su doživeli u Železniku (19.00).

FMP je bez Diopa, Radovanovića i Šešlije nadigrao crno-bele u drugom meču polufinala Superlige (88:85), naneo Partizanu peti vezani poraz u Železniku, podsetivši ih na razloge zbog kojih su poslednje dve sezone propuštali finalnu seriju plej-ofa u domaćem šampionatu, u kojoj se već nalazi poslednji četvorostruki šampion Srbije – Crvena zvezda.

Uprkos bolovima u kolenu prouzrokovanih direktnim kontaktom sa korpulentnim Jeremićem u prvom meču, zbog kojih je propustio drugo poluvreme, Rade Zagorac se vratio na parket, ali je u Železniku bio samo nemi posmatrač raspada sistema u trećoj četvrtini druge utakmice.

Partizan i večeras može doći u problem ukoliko za tri bude imao procente uspešnosti nalik onima iz druge utakmice (26 odsto). Crno-beli su na terenu FMP ostali faktički bez igre u tranziciji (svega osam poena) dozvolivši rivalu da bez klasičnog centra, u odsustvu čak trojice igrača iz centarske linije (Diop, Šešlija, Radovanović) meč završi sa 36 poena iz reketa.

– Bili su bolji u skoku, u asistencijama u šutu za tri. Imali su 44 slobodna bacanja, i to je sigurno bio ključ. I naša treća četvrtina u odbrani je bila katastrofalna i zato smo izgubili utakmicu. Znam da je drugo poluvreme bilo loše. Uspeli smo da preokrenemo i onda tri slobodna bacanja koja su promenila ritam utakmice. Bili smo lošiji u odbrani nego u napadu – podvukao je Trinkijeri segmente igre koje bi njegovi izabranici morali da poprave u večerašnjoj majstorici.

Za titulu od ponedeljka

Da je Partizan u sredu dobio i drugi meč protiv FMP, finale plej-ofa domaće Superlige protiv Crvene zvezde počelo bi već u subotu. Ovako, crveno-beli su dobili dodatna dva dana za odmor i finalna serija počeće u ponedeljak, 10. juna od 18 časova. Iz kancelarije KLS potvrđeni su i ostali, ranije definisani termini mečeva za titulu prvaka države – 12. jun (19.00), 15. jun (18.00), 17. jun (18.00) i 20. jun (18.30). Domaćin prve, treće i eventualne pete utakmice biće Zvezda, a druge i eventualne četvrte, pobednik majstorice Partizan – FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari