Vlahovićeva minijatura dovoljna za tri boda: Druga pobeda Srbije u kvalifikacijama za EURO 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Srbije zabeležili su i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se odigrati u Nemačkoj 2024. godine.

Nakon Litvanije pala je i Crna Gora, a za razliku od prvog meča, ova pobeda je ostvarena na gostovanju, no rezultat je bio identičan – 2:0.

Strelac golova bio je Dušan Vlahović u 78. i 94. minutu utakmice.

Početak utakmice obeležila je rastrzana igre Srbije.

Iako su „orlovi“ veći posed lopte u nogama, konkretnije je prilike imala Crna Gora.

Zapravo, čitavo je prvo poluvreme Srbija izgledala bezidejno u formaciji u kojoj se naša nacionalna selekcija očito ne snalazi dobro –  sa samo jednim klasičnim napadačem.

Pretio je gost sporadično, a najbolju priliku propustio je Aleksandar Mitrović kada je u 29. minutu okrenuo jednog štopera gostujuće ekipe, ali je šutirao veoma neprecizno.

Na početku drugog dela igre u sastavu reprezentacije je došlo do dve promene: šansu su sa klupe dobili Dušan Vlahović i Andrija Živković umesto Ivana Ilića i Filipa Đuričića i Srbija je odmah zaigrala mnogo kvalitetnije.

Počeli su srpski napadači češće da prete golu protivnika, a u 78. minutu smo videli i prvi pogodak.

Filip Mladenović je sjajno prošao po levoj strani, a to je primetio kapiten Dušan Tadić koji ga je uposlio izvrsnim pasom.

Ofanzivni bek nije paničio, sačekao je i poslao oštru ivicu po zemlji u srce šesnaesterca Crne Gore, a tamo je najbrži i najspretniji bio napadač Juventusa Dušan Vlahović.

Nije se dugo čekalo na drugi gol.

Crna Gora je otvoreno napala ne bi li došla do makar jednog boda i izjednačenja, a igrači Srbije su sačekali jednu od retkih situacija da udare kontru nakon koje je strelac bio ponovo Vlahović.

Andrija Živković je veoma vešto ukrao jednu loptu i poslao je u prazan prostor ka Saši Lukiću, a ovaj je iz drugog pokušaja uspeo da proigra samog Vlahovića koji je bio na drugom kraju šesnaesterca, a jedan od najboljih napadača Serije A takav poklon nije propustio da pretvori u pogodak.

„Orlovi“ kvalifikacije za EURO 2024 nastavljaju 20. juna gostovanjem u Bugarskoj.

U drugoj utakmici večeri u okviru G grupe Mađarska je lako savladala Bugarsku sa 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari