Vojvodina čuva vrh 1Nenad Lalatović Foto: Beta/Saša Đorđević

Iako je trener Nenad Lalatović izjavio da njegovu ekipu ne zanima titula, Vojvodina posle šest odigranih kola Superlige Srbije još uvek ne zna za poraz. „Lale“ su u subotu u gradskom derbiju savladale Proleter, a jedini pogodak postigao je Đuričin u 13. minutu utakmice.

Strateg „lala“ istakao je posle meča da je pobeda nad Proleterom bila veoma bitna radi atmosfere u ekipi pred derbi sledećeg kola protiv Crvene zvezde.

– Drago mi je što smo pobedili pred derbi protiv Crvene zvezde. Naša obaveza je da navijače obradujemo time što ćemo posle nekoliko godina Vojvodinu odvesti u Evropu. Vojvodina kao klub, ovi navijači i ovaj grad apsolutno zaslužuju da imaju predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope – rekao je Lalatović.

Trener „lala“ tvrdi da nije jedini zaslužan zbog toga što klub od starta sezone ima pet pobeda i jedan remi, uz sjajnu gol razliku od 17 postignutih i samo tri primljena gola.

– Svuda gde sam bio trener, postavljao sam se tako da je sve osim pobede neuspeh. Ovo je skoro isti tim koji je prošle sezone bio osmi, a sad je prvi. To nije moj kvalitet, već kvalitet tih igrača, ali čovek samo treba da zna da ih probudi i da im vrati samopouzdanje. Kod mene na svakom treningu moraju da pobede, a kamoli na utakmici i publika to prepoznaje i prati – naglasio je Lalatović.

Vojvodina je u subotu bila jedini gost koji je osvojio sva tri boda, mada je doduše igrala na svom „Karađorđu“ na kojoj je i Proleter domaćin u nedostatku adekvatnog stadiona. Javor je u dva navrata vodio protiv Napretka, ali je na kraju morao da se zadovolji remijem (2:2). Rad je golovima Jagodića i Nikolića uzeo ceo plen protiv Mačve (2:0) na Banjici, dok je Voždovac na krovu Tržnog centra Stadion pogocima Jevtića i Purtića savladao Mladost (2:0). Mečevi Crvena zvezda – Čukarički i Radnik – Partizan odloženi su zbog obaveza večitih rivala u evropskim kupovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari