Volf ne isključuje mogućnost da Fetel dođe u Mercedes 2025. 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da „nikada ne treba isključiti“ Sebastijana Fetela, nakon što je četvorostruki svetski šampion najavio mogućnost povratka u Formulu 1.

Fetel, koji je na kraju 2022. godine završio karijeru u Formuli 1, otkrio je ranije ove nedelje da je imao neformalne razgovore sa Volfom, koji sledeće godine mora da pronađe zamenu za sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona koji prelazi u Ferari.

Uoči trke za Veliku nagradu Japana, Volf je izjavio da njegov tim još nije izabrao Hamiltonovog naslednika.

„To nije nešto što planiramo da uradimo u narednih nekoliko nedelja. Tržište vozača je dinamično. Neki od najboljih vozača će uskoro potpisati za druge timove. Želimo da nastavimo da razgovaramo i da sve opcije budu otvorene, ali u ovoj fazi je prerano da se posvetimo tome“, rekao je Volf.

Govoreći o Fetelovom vremenu van Formule 1, Volf je naveo da je ponekad pauza dobra kako bi se ponovo procenilo šta je važno i pronašla motivacija.

Trostruki šampion sveta, Holanđanin Maks Verstapen bio je na vrhu Volfove liste želja. Kao moguće klupske kolege Britanca Džordža Rasela u Mercedesu pominju se i mladi italijanski vozač Formule 2 Kimi Antoneli i Nemac Mik Šumaher.

Volf je priznao da se raduje proceni talenta 17-godišnjeg Antonelija na budućnim treninzima Formule 1.

„On je već duga naša mlada nada i jedva čekamo da vidimo šta može da uradi u bolidima Formule 1“, rekao je Volf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari