Vučić: Deset miliona evra za prvo mesto na Svetskom fudbalskom prvenstvu 1Foto: EPA-EFFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i reprezentativcima koji će Srbiju predstavljati na Svetskom prvenstvu u Rusiji i istakao da je, u saradnji sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, obezbeđena nagrada od deset miliona evra, ako Srbija osvoji to takmičenje.

Vučić je istakao da je pored novčane nagrade od 10 miliona evra za prvo mesto, predviđeno i pet miliona evra za drugo mesto, odnosno nagrada od 500.000 evra ako Srbija prođe grupu u kojoj su Kostarika, Švajcarska i Brazil.

Vučić je rekao da je uveren da će fudbalska reprezentacija Srbije na šampionatu ostvariti mnogo bolji rezultat nego što mnogi predviđaju, uz zahtev fudbalerima da obavezno pobede reprezentaciju Švajcarske.

Prema njegovim rečima, cela Srbija će svim srcem biti uz reprezentaciju koja će se boriti na najbolji način, kao što se političari u drugim pitanjima bore za što bolju poziciju.

Verujem u vašu snagu, timski duh i znanje, rekao je Vučić, koji je istakao da je Savezu data pomoć iz budžeta, kao i da su to učinila i neka javna preduzeća za pripreme reprezentacije.

To nije novac koji je od značaja za vas, ali smo hteli da vam damo do znanja koliko je važno za zemlju i građane, rekao je Vučić i podsetio da su mu se mnogi smejali kada je predviđao da će se Srbija sa Olimpijskih igara vratiti sa osam medalja.

Sportisti Srbije doneli su osam medalja. Rekao sam da će biti 12 u Tokiju, a mislim da će naša reprezentacija da igra mnogo bolje nego što joj neki predviđaju, rekao je Vučić.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je FoNetu da je iz budžeta izdvojeno 100 miliona dinara i uplaćeno na račun Fudbalskog saveza Srbije za završetak priprema reprezentacije.

Kapiten fudbalske reprezentacije Aleksandar Kolarov zahvalio je predsedniku što je ispunio ono što je obećao i što je to učinjeno od petka do ponedeljka.

Idemo na Svetsko prvenstvo, ali ne kao turisti. Imamo kvalitet, a siguran sam da će razliku praviti i ljudski aspekt, rekao je Kolarov.

Kolarov je pozvao Vučića, ukoliko mu obaveze dozvole, da bude njihov gost u kampu na prvenstvu, a uručio mu je loptu i dres nacionalne sekecije.

Selektor reprezentacije Mladen Krstajić takođe je zahvalio Vučiću na pomoći i podršci, ukazujući da je „Srbija u tranziciji“ i da je veoma teško izvodjiti novac za oblasti kao što su sport i kulturu.

Prijemu za fudbalere i čelnike FSS prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar finansija Siniša Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari