Vujačić i Pešukić novi fudbaleri Partizana, predstavljen i Dominik Dinga 1Foto: www.partizan.rs

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas novog fudbalera, štopera Dominika Dingu koji je u redove crno-belih stigao iz ruskog Urala.

„Poznajem Dominika od njegove 14 godine. Rekao sam i ranije da ćemo neke naše igrače koji su otišli napolje a uspeli da se nametnu, probati da vratimo jer znamo njihov kvalitet. Dominik je jedan od tih igrača, nadam se da će potvrditi onaj potencijal koji znamo da poseduje“, rekao je trener Partizana Savo Milošević na predstavljanju na stadionu Partizana.

Milošević je kazao da Dinga poseduje dva jako bitna kvaliteta.

„Imali ste prilike da vidite i u poslednjih par meseci da ja volim da zadnja linija igra visko. Za tako nešto je potrebno da imate brzinu na tim pozicijama i da nemate strah da izađete visoko, a tu je Dominik jak. Drugi kvalitet koji zahteva Partizan je da zadnja linija ulazi u igru, da ne igra dugačkim loptama, a Dominik ima jako dobru tehniku. To su dva jako bitna segmenta koja treba da poseduje igrač na toj poziciji, a da može da igra u Partizanu“, rekao je Milošević.

Dinga će narednih godinu dana u Humskoj igrati kao pozajmljeni igrač Urala. On je zahvalio Partizanu i treneru Miloševiću što su mu omogućili transfer i rekao da je jako srećan što će igrati za crno-bele.

„Daću sve od sebe da opravdam očekivanja i trenera i Partizana. Nisam imao dilemu kad je Partizan zvao. Partizan je velik klub. Razgovarao sam i sa Balažicem i rekao mi je da ima mnogo pritiska, da je ovo velik klub i da bi svaki igrač poželeo da igra u Partizanu“, rekao je Dinga, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 67.

Na konstataciju novinara da je Partizan u poslednje dve sezone osvojio samo Kup, 21-godišnji igrač je kazao: „Svaki igrač će vam reći isto – cilj Partizana je da osvoji što više trofeja“.

Upitan šta se dogodilo u Uralu, pa nije imao željenu minutažu, Dinga je rekao da je „najviše bilo do trenera“.

„Ne želim da govorim loše o treneru, bilo je i mnogo igrača na mojoj poziciji. Bilo je šest štopera, a jedan inostrani igrač je samo igrao. Jako je bilo teško izboriti se za mesto. U Rusiji i malo teže do izražaja dolaze mladji igrači. Nisam se pokajao što sam otišao u Rusiju. Prve sezone sam odigrao 20 utakmica, imam tridesetak utakmica odigranih u ruskoj ligi i to je veliko iskustvo za mene“, naveo je Dinga.

Crnogorski fudbaleri Igor Vujačić i Periša Pešukić predstavljeni su danas kao novi igrača Partizana.

Obojica su na predstavljanju na stadionu Partizana rekli da su presrećni što su došli u Humsku, da je na njima da rade i da se što pre nametnu treneru.

„Od malih nogu mi je je velika želja bila da obučem dres Partizana. Oblačim dres sa velikom radošću. Radujem se dolasku u najveći klub u Srbiji, a velika mi je čast što će me sa klupe predvoditi trener Savo Milošević“, rekao je Pešukić koji je u Partizan došao iz podgoričke Budućnosti.

On je zahvalio doskorašnjim trenerima Budućnosti, Branku Brnoviću i Andriji Delibašiću, s kojima je nedavno osvojio Kup Crne Gore.

„Voleo bih da naredne godine uzmemo sve trofeje. Verujem u to, uvek sam takav bio. Verujem da možemo i grupne faze Lige Evropa i do duple krune“, kazao je novi desni bek Partizana.

Vujačić, koji igra na poziciji štopeta, u Partizan je došao iz Zete.

„Nadam se da ću opravdati očekivanja i kluba i navijača. Nadam se da će biti i golova, ali moj prvi zadatak je da odbranim svoj gol… Što se pritiska tiče, određena doza postoji, a na meni je da se s njim izborim. Kada je u pitanju konkurencija, samo reči hvale za te igrače, uopšte nemam strah od konkurencije“, rekao je Vujačić koji će u Partizanu nositi dres sa brojem pet.

Trener Savo Milošević je obojici poželeo dobro zdravlje i da u Partizanu pokažu sve što su demonstrirali u svojim klubovima.

„Verujem da će tako biti. Siguran sam da će biti uspešna saradnja“, rekao je Milošević.

On je istakao da je do sada imao fenomenalna iskustva sa crnogorskim fudbalerima.

„Pre šest godina sam bio deo stručnog štaba Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore, ja tu državu i taj narod shvatam kao svoj. Ima jedna stvar koja može da ih odvoji od drugih, a to je karakter. Karakter tih momaka je malo čvršći, jači, a to je jedna od najbitnijih stavki u savremenom fudbalu. Pritisak se lakše nosi sa jačim karakterom, zato i verujem da smo uradili pravu stvar sa njima dvojicom“, rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari