VUJOŠEVIĆ: Na svom poslednjem gostovanju u evroligaškom takmičenju po grupama Partizan će večeras u Atini igrati protiv Panatinaikosa. PAO je jedini poraz u Evroligi doživeo prošle nedelje u Malagi, ali ni to kao ni ishod večerašnjeg meča sa crno-belima neće uticati na njihov dalji položaj u ovom takmičenju.

VUJOŠEVIĆ: Na svom poslednjem gostovanju u evroligaškom takmičenju po grupama Partizan će večeras u Atini igrati protiv Panatinaikosa. PAO je jedini poraz u Evroligi doživeo prošle nedelje u Malagi, ali ni to kao ni ishod večerašnjeg meča sa crno-belima neće uticati na njihov dalji položaj u ovom takmičenju. Oni su odavno među 16 najboljih timova, dok Partizan kao četvrtoplasirani tim Grupe B ne samo u Atini već i u poslednjem kolu u Beogradu protiv Unikahe juri preko potrebne pobede koje bi ih odvele u drugi krug.

Parovi 13. kola

GRUPA A: Klimamio – Efes, Tau Keramika – Prokom. Sutra: Le Man – Rein Enerdži, Dinamo – Olimpijakos.

GRUPA B: Unikaha – Lotomatika, PAO – Partizan, Cibona – Huventud. Sutra: Olimpija – Makabi.

GRUPA C: Beneton – Po Ortez. Sutra: Ulker – Napoli, Barselona – CSKA, Žalgiris – Aris.

– Nije realno očekivati da možemo da napravimo čudo u Atini. Moramo igrati hrabro i motivisano. Ova utakmica nam znači mnogo, njima nimalo. Protiv najboljeg tima sezone igraćemo rasterećeno, pogotovo što ne moramo da pobedimo po svaku cenu – kaže trener crno-belih Duško Vujošević. Bez velikih želja crno-beli su otputovali za Atinu, na meč sa timom Željka Obradovića koji ima fascinantan skor (11-1), ali i problema sa neigranjem Majka Batista. Sve to ne opterećuje previše prvog stručnjaka grčkog tima. „Ovo je naša poslednja utakmica na domaćem terenu i očekujem veliku podršku navijača koji će doći da nam požele srećan put u Top 16. Potrudićemo se da dobijemo utakmicu, i uprkos mom velikom prijateljstvu sa klubom iz Beograda, nadam se još jednoj pobedi. Odigrali smo odlično protiv Arisa u grčkoj ligi i sa dobrom igrom nastavljamo i večeras“, kaže Željko Obradović.
Partizan ima skor 5-7 i trenutno deli četvrtu poziciju u grupi sa još tri kluba. Crno-belima je neophodna pobeda u poslednjem kolu protiv direktnog konkurenta za mesto među 16 najboljih – španske Unikahe, ali bi im eventualni trijumf u Grčkoj svakako znatno olakšao put ka drugoj fazi takmičenja u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari