Za Evropu ili za "po kući" 1Foto: STARSPORT

Nije prošlo ni celih mesec dana od kako je iznenadio srpsku fudbalsku javnost  ponovnim prihvatanjem trenerskih komandi u urušenom Partizanu…

… a Aleksandar Stanojević će već večeras protiv Šarlroa, u trećem krugu kvalifikacija za Ligu Evrope, voditi jednu od važnijih utakmica za budućnost kluba u trogodišnjoj šampionskoj senci večitog rivala Crvene zvezde, javnom klinču sa Fudbalskim savezom Srbije i lošim relacijama sa većinom superligaša.

A da nije imao vremena da ispravi brojne nasleđene „krive Drine“ u igri crno-belih i još nije dobio preko potrebna pojačanja timu kom je zadato jurenje domaćih trofeja i UEFA premija.

– Oni su u dobroj situaciji, dobro igraju i imaju samopouzdanje. Sav respekt, ali mi smo Partizan. Šarlroa nije Anderleht ili Briž i ne treba… – nije završio misao čovek s kojim je „parni valjak“ pre tačno deceniju ušao u Ligu šampiona, ali je jasno da je igračima i preko medija poručio da neće valjati ako sa strahom uđu u bitku sa liderom prvenstva Belgije.

– Dobro su organizovana ekipa, imaju jak intenzitet, snažniji su… – ne zatvara stručnjak iz Humske oči pred očiglednim protivnikovim kvalitetima, očekujući da ovaj ne iskopira ultra defanzivnu taktiku Sfintul Georgija ili zatvoren stil RFS-a.

– Biće to drugačija, intenzivnija i zahtevnija utakmica. Nikada se ne zna kako i u kom pravcu će da prođe, ali je sigurno da neće biti kao ove do sada –  kaže šef struke Partizana ono što svi misle, jer Šarlroa traži posed lopte, voli da napada i pravi šanse, s igračima sposobnim da ih realizuju.

Što bi trebalo da ide na ruku ofanzivnijem delu Partizanove ekipe, pod uslovom da akcije budu brže, jednostavnije i idu iz svih pravaca, a pojedinci manje sebični u izboru rešenja pred tuđom mrežom.

I iznad svoje trenutne, problematične forme kao što je slučaj sa Umarom Sadikom, jer visoki centarfor vredi više od pet golova u 10 mečeva od početka sezone.

– Dobro se osećam i spreman sam. Gledali smo ih kako igraju, u dobroj su formi, ali nemaju evropskog iskustva kao mi. Mislim da su šanse 50 -50, a za prolaz će nam biti potrebno da imamo dobar pristup i budemo fokusirani svih 90 minuta. Videćemo šta će se desiti, nikada se ne zna… – ni Nigerijac se ne razmeće obećanjima, verovatno i on svestan činjenice da Partizan muči muku sa organizacijom igre i realizacijom,.

Bitka sa Apolonom ili Lehom na pragu LE, već sledećeg četvrtka, ili svođenje na domaće okvire – odluka će pasti za 90 minuta, možda u produžecima ili penalima.

Skor sa Belgijancima

Partizan – Anderleht      2:2

Anderleht – Partizan      2:2, pen 2:3

Genk – Partizan                2:1

Partizan – Genk                1:1

Partizan – Standard (L)  0:1

Briž – Partizan    2:0

Partizan – Briž    2:4

Optimizam protivnika

Domaćinov vezista Marko Ilajmaharita smatra da gosti nisu nepobedivi.

– Moramo da poštujemo našeg protivnika, ali ne smemo da ga precenimo. Ovo je utakmica evropskog takmičenja i mi nismo bez šansi. Pokazaćemo naše kvalitete i dokazaćemo im da više želimo pobedu od njih – uverava Francuz rođen na Madagaskaru, a oprezni optimizam deli i njegov zemljak zadužen za čuvanje mreže.

– Partizan je jači od Beršota, zato moramo i mi da odigramo bolje ako želimo da prođemo dalje – tako je Nikolas Peneto uporedio poslednjeg rivala u Župiler ligi i sledećeg evropskog takmaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari