Za novo čudo protiv favorita 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Mada je uvek teško dva puta, pa još u malom razmaku, šokirati objektivno boljeg od sebe, igračice i stručni štab ženske rukometne reprezentacije Srbije žele da veruju kako je moguće tri dana posle fantastične partije u Zrenjaninu i u švedskom Ištadu „slomiti krila“ Švedskoj.

I preko osvajačica četvrtog mesta na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama i pete pozicije na poslednjem Svetskom prvenstvu još više prići šampionatu Evrope.

– Grešku koju smo napravili na Islandu, uspeli smo da kompenzujemo prvom utakmicom sa Šveđankama. Sigurno je da smo emotivno ispražnjeni posle jedne velike pobede, ali moramo da odigramo još jednu dobru partiju. Švedska je ekipa koja će uvek iz polukontre i kontre postići po deset golova, to je njihov način igre, a cilj svake ekipe koja igra sa njima je da to pokuša nekako da spreči. Nadam se da će se devojke opet na vreme vraćati nazad, što je veoma bitno kada protivnik igra brz rukomet, kao i da će biti prostora za otklanjanje uočenih problema. Naravno, sve je lakše kada ti leđa čuva sjajna i raspoložena golmanka, kao što je to poslednji put bila Jovana Risović, a još te malo pogleda sreća – objašnjava slovenački stručnjak Uroš Bregar sa selektorske klupe Srbije.

Sa šest golova, desni bek Jelena Lavko podsetila je koliko je nedostajala srpskom timu u vreme dok se oporavljala od povrede, pa se od nje i na severu Evrope očekuje da daje ton igri i prednjači u iskorišćenim šutevima prema Bundsen.

– Drago mi je da smo pobedile u gradu u kome sam rođena,  koliko se sećam svaki put kada smo igrale u Zrenjaninu mi smo slavile… Ne znam da li će i revanš obeležiti obostrano dobre defanzive, sjajne devojke na gol liniji i teško postizani golovi, ali se nadam da ćemo u Švedskoj nastaviti gde smo stale. Biće veoma teško, to je sigurno, ali moramo zadržati koncentraciju iz prvih 60 minuta dvomeča. I poradimo na lako primljenim golovima, jer su nas rivalke previše često kontrirale. To ih je i održavalo u „životu“. Dva boda protiv favorita su sjajna stvar, ali probaćemo da im uzmemo još neki – oprezni je optimista naša reprezentativka uoči poslednje obaveze nacionalnog tima ovog meseca (17.00).

Grupa 6 4. kolo

Švedska – Srbija

Island – Turska

  1. Švedska 4
  2. Srbija 4
  3. Island 2
  4. Turska 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari