Zrenjanin protiv nasilja: Izgradićemo regionalni vodovod i rešiti problem vodosnabdevanja u Zrenjaninu 1foto Miroslava Pudar/Danas

Bahata i nesposobna vlast Srpske napredne stranke u Zrenjaninu ne zna da reši problem pijaće vode već 12 godina, što građane i građanke Zrenjanina i 21 sela košta 2.5 miliona dinara dnevno, kažu iz kolicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biram Zrenjanin“.

Ipak, kako ističu, nije reč samo o novcu jer je problem sa kojim se suočavaju građani Zrenjanina dosta ozbiljniji.

Neispravna i otrovna voda svakodnevno utiče na život i zdravlje ljudi, pa je tako Zrenjanin po zvaničnim statistikama lider po broju bolesnih stanovnika.

– Evropska unija je pre dva meseca najavila da će osnažiti podršku reformi u sektoru vodosnabdevanja, sa ciljem poboljšanja kvaliteta životne sredine i života građana Srbije. Nova vlast u Zrenjaninu, kao najugroženijem gradu u državi kada je reč o vodosnabdevanju, mora prva da se uključi u ovu reformu. Insistiramo da država preuzme obavezu realizacije projekta i da, uz pomoć Evropske unije i sredstava iz njenog Fonda za vodosnabdevanje, uradi ono za šta je plaćaju građani i građanke, a to je obezbeđivanje pijaće vode – dodaju iz ove koalicije.

Odbornici liste „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“, posle junskih izbora za Skupštinu grada Zrenjanina najavljuju da će od prvog dana raditi na rešavanju ovog problema.

Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ čine: Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine Vojvođani, Narodni pokret Srbije-Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije i Srbija centar-Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari