Za opstanak u senci afere Kolarov 1Foto: STARSPORT

Na kraju, već neuspele, novembarske odiseje najbolji fudbaleri Srbije beogradskim duelom sa reprezentacijom Rusije stavljaju tačku na drugi ciklus Lige nacija, ali i još jednu „orlovsku“ godinu koju su „pojeli skakavci“.

Tačnije, samo oni što se nisu povredili, uvredili ili zarazili korona virusom, a voljni su da ostanu uz (sva je prilika, odlazećeg) selektora Ljubišu Tumbakovića i odigraju utakmicu od čijeg ishoda domaćinu zavisi opstanak u B diviziji, a lideru plasman u najviši rang ovog novog takmičenja nacionalnih timova.

U zatrovanoj i pesimističkoj atmosferi, jer su posle izgubljenog finala baraža za Evropsko prvenstvo svi u Fudbalskom savezu oborili noseve, a mediji, na mig istog krenuli sa licitiranjem imena naslednika iskusnog stručnjaka i kopanjem ispod površine sramne partije i poraza od Škotske.

Tako je satima pre sinoćnje Tumbakovićeve konferencije za novinere, u vezi „baćuški“, glavna medijska vest bila afera Aleksandar Kolarov.

Ne zato što se kapiten srpske selekcije u Inter vratio zaražen kovidom-19, a klub našeg štopera saopštio da se dobro oseća i da mu posle napuštanja reprezentacije sleduje samo obavezna izolacija, već zato što je puštena u etar informacija da ga protiv Škota na klupi nisu ostavili taktika ili nezalečena povreda nego zabrana nastupa, pristigla iz Milana.

Mada su pojedini italijanski mediji demantovali tu verziju, a naš Sportski žurnal lansirao bonus saznanje da je defanzivac kontroverznog karaktera odbio da uđe pred kraj drugog produžetka, kako bi mogao da završi među izvođačima penala.

– Kolarov mi je rekao „Pružio sam ruku Konteu u Milanu i u suprotnom bih ga slagao“. Ne možemo ništa da zamerimo. Ako ne možemo da bez Kolarova pobedimo Škotsku onda je to sramota. Svi snosimo odgovornost – pojasnio je juče za B92 sportski direktor FSS Vladimir Matijašević, uz napomenu da je Interov medicinski tim procenio da Kolarov nije u stanju da nastupi 12. novembra, dok mu je naš dao „zeleno svetlo“ da zauzme svoje mesto u zadnjoj liniji „orlova“.

Za one što ne bi da razbijaju glavu time kako je moguće da reč data klupskom šefu bude preča od bitke za EURO, na kom nas nema već dve decenije, a još nisu digli ruke od praćenja reprezentacije informacija da Srbija neće natrag u C diviziju LN samo ako, bez povređenog ili razočaranog Dušana Tadića (vratio se u Ajaks) uzme sva tri bida protiv Rusije, a Turci nijedan na utakmici sa Mađarskom.

Jurij Gavrilov: Dobićemo slabu Srbiju 

– U poslednjem kolu igramo sa Srbijom i mislim da ćemo dobiti taj meč bez mnogo napora. Iskreno, ne mogu ni da zamislim opciju da ne dobijemo meč u Beogradu. Srbija u ovom momentu nije konkurentna ekipa, slaba je. Govorim na osnovu onoga što sam video od nje u poslednjih nekoliko utakmica. Samo je potrebno biti miran i dobro se pripremiti – izjavio je za Izvestiju legendarni fudbaler Dinama, Spartaka i Lokomotive iz Moskve i bivši član selekcije SSSR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari