Za osiguranje drugog mesta 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Od borbe za lidersko mesto Grupe A, pred eliminacionu fazu u Evrokupu, po svemu sudeći neće biti ništa. Huventud je tri koraka ispred crno-belih (bolji međusobni skor), na isto toliko kola do kraja regularnog dela.

Posledično, crno-beli će se usredsrediti na blindiranje druge pozicije, koja bi mogla da bude ugrožena ukoliko večeras protiv Metropolitana ne budu odigrali u skladu sa svojim košarkaškim kvalitetima (20.30, hala „Aleksandar Nikolić“).

Zaista bi neke stvari „ispod žita“ trebalo da se odigraju pa da se ruski klubovi vrate u takmičenja pod okriljem Evrolige. Samim tim, do kraja regularnog dela ostala su još tri kola, a prema rasporedu, crno-beli će se večeras oprostiti od svojih navijača, do eliminacione faze. U poslednje dve runde gostovaće slabašnima Slasku i Trentu 6. aprila.

– Potrebno je da igramo na isti način kao što smo igrali u Francuskoj, ili pre nekoliko dana u Podgorici. Oni su i dalje prvi u francuskom prvenstvu uprkos činjenici da su im konkurencija Asvel i Monako, koji igraju Evroligu. To dovoljno govori o njihovoj snazi i kvalitetu. Po svemu sudeći, ovo će biti poslednja utakmica na domaćem terenu u ovoj fazi takmičenja, s obzirom na situaciju sa klubovima iz Rusije, pa će biti lepa prilika da se ispuni dvorana – istakao je Željko Obradović.

Metropolitan, uprkos činjenici da je na identičnom skoru kao i Partizan (9-5) slovi za domaćinsku ekipu i zaista bi trebalo da večeras nadvisi sebe u svim segmentima igre da bi iznenadio Partizan. Crno-beli su se, takođe, pokazali kao tim koji je ambicije u prvoj fazi takmičenja isključivo gradio u Areni, odnosno hali „Aleksandar Nikolić“. Svih pet poraza doživeo je na gostovanjima a na pojedinima uopšte nije ličio na tim kadar da ove sezone ide do kraja u Evrokupu. Poslednji „izlet“ u Litvaniji bio je razočaravajući, s obzirom na to da su crno-beli u jednom trenutku gubili i sa 29 poena razlike od Lijetkabelisa.

Partizan je u predgrađu Pariza 8. decembra 2021. odigrao najbolji i najzreliji meč na gostovanju u Evrokupu. Metropolitan je u Beograd stigao posle tri vezana gostujuća poraza u domaćem šampionatu. Defanzivno ima puno problema van svoje hale: u Evrokupu prima čak 81,4 poena u gostima i uprkos nizu iskusnih igrača defanzivni limiti su očigledni. Za Partizan bi, pak, otežavajuća okolnost mogla da bude činjenica da će se susresti sa tako iskusnim rivalom posle tri dana od teškog gostovanja Budućnosti u Podgorici.

–  Mentalni umor uvek postoji u ovakvom ritmu, mora da se reaguje u takvim situacijama. Ritam mečeva je takav kakav je, ali koncentracija je uvek potrebna, ali naravno i motivacija. Bez motivacije nema dobrih rezultata. Svi igrači su zdravi i spremni – poručio je trener Partizana.

Zagorac: Zajedno sa navijačima

– Znali smo da su Budućnost i Metropolitans veoma važne utakmice po pitanju zauzimanja kvalitetne pozicije pred doigravanje. Tom pobedom i ukoliko ne bude iznenađenja u mečevima gde smo favoriti bismo obezbedili drugo mesto što znači da bismo u prva dva plej-of meča bili domaćini. Odgovornost je i na navijačima da dođu i napune halu i da zajedničkim snagama dođemo do pobede u utakmici koja u ovom trenutku može biti utakmica sezone – poručio je Rade Zagorac, kapiten Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari