Foto: OSS

Prvi protivnik biće Argentina, danas od 17.00. U 2. kolu, u subotu, 9. juna, Srbija će igrati protiv Koreje od 21.00, a u 3. kolu, u nedelju, 10. juna, protiv Francuske od 18.00. Sve utakmice Srbije iz Francuske direktno će prenositi TV Sport Klub.

Selektor Nikola Grbić rekao je da je optimista pred naredna tri duela u Ligi nacija.

„Imamo tri protivnika sa kojima mislim da zaista možemo da igramo i ostvarimo što je moguće pozitivnije rezultate. Optimista sam, pogotovo što smo pobedili na tri poslednje utakmice u Bugarskoj“, rekao je Grbić.

Grbić se žalio na uslove u Francuskoj jer je ekipa udaljena od dvorane, a termini treninga i utakmica nisu najpovoljniji.

„Ne znam da li namerno ili slučajno, ali to je nešto na šta moramo da se naviknemo. S vremena na vreme se dogodi da organizator, ili nije na visini, ili nema druge mogućnosti i onda jednostavno moramo da se priviknemo na situaciju kakvu zateknemo. Vreme koje imamo iskoristićemo na najbolji mogući način“, istakao je Grbić.

Reprezentativac Marko Ivović je takođe naveo da uslovi nisu baš idealni.

„Nismo bili baš oduševljeni gostoprimstvom i uslovima jer su obično sve ekipe na okupu, a ovde smo mi i Korejci, a Francuzi i Argentinci u centru grada. Promena neće biti i treba to da prihvatimo. To treba da iskoristimo za motivaciju jer želimo da napravimo bolji rezultat nego na na prošlom vikendu“, rekao je Ivović.

Četvrti vikend Lige nacija igraće se od 15. do 17. juna u Hofman Estejtsu u SAD, kada će rivali Srbiji biti SAD, Iran i Poljska.