Za polufinale sa „malim Nadalom“ 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Miomir Kecmanović nastavio je seriju odličnih rezultata u ovoj sezoni plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Majamiju. Srpski teniser plasirao se među najboljih osam na turniru iz serije 1000 i tako ponovio uspeh iz Indijen Velsa, ali je u Majamiju do ovog rezultata stigao trijumfom nad Tajlerom Fricom (3:6, 6:1, 6:4), Amerikancem koji ga je eliminisao pre dve sedmice i potom osvojio prvi Masters sezone.

Prvi set je odlučen jednim brejkom, koji je u osmom gemu napravio Fric, ali je u naredna dva Kecmanović bio dominantan i u potpunosti kontrolisao meč. Na početku drugog seta srpski teniser je dva puta oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:0.

Treći set je trajao kao prva dva zajedno, a Fric je uz dosta muke osvojio prvi gem zahvaljujući dobrom servisu u ključnim trenucima. Kecmanović je propustio tri brejk lopte, ali ga to nije poremetilo, nakon dobrog servisa opet je sjajno napao Fricov servis te uz nekoliko grešaka rivala pravi brejk za 2:1.

Do kraja duela Fric je pokušavao da se vrati u meč, ali je samo jednom došao u priliku da izjednači. Pri rezultatu 5:4 Kecmanović je odlično servirao i lakim poenima stigao do velike pobede.

Kecmanovićev sledeći protivnik je mladi, 18-godišnji Španac Karlos Alkaraz, koji je u osmini finala pobedio Grka Stefanosa Cicipasa (7:5, 6:3). Alkaraz je nova nada španskog tenisa, od početka godine se nalazi u sjajnoj formi i ima skor od 15 pobeda i dva poraza. Sezonu je počeo kao 31. igrač sveta, a sada je na 16. mestu na ATP listi, što je njegov najbolji plasman u kratkoj karijeri.

U februaru je trijumfovao na turniru u Rio de Žaneiru, na kojem je Kecmanović stigao do četvrtfinala, postao najmlađi igrač koji je osvojio ATP 500 turnir i probio se među 20 najboljih na ATP listi. Na nedavno završenom Mastersu u Indijan Velsu izgubio je u neizvesnom polufinalu od Rafaela Nadala, posle velike borbe u tri seta.

Trener mu je Huan Karlos Ferero, a u ATP tur je ušao još 2018. sa 15 godina, a za desetak dana će napuniti 19. Zanimljivo je da je u singlu i dublu već na turnirima zaradio nešto više od dva i po miliona dolara.

Teniski stručnjaci smatraju da je već sada, uz Đokovića i Nadala, jedan od najboljih „defanzivaca“. Zahvaljujući brzini u stanju je da neverovatnom upornošću spasava već izgubljene poene.

Kecmanović je kao junior osvojio sve najvažnije turnire u toj konkurenciji a 2015. i Orandž boul, kao jedan od najmlađih pobednika u istoriji nezvaničnog prvenstva sveta za juniore. Tada je on u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa. A u Indijan Velsu i Majamiju je prisvojio dva „skalpa“ igrača iz Top 10, Beretinija i Ožea Alijasima.

Zanimljivo je da su Kecmanović i Alkaraz jedini među osam najboljih u Majamiju koji su u Indijan Velsu stigli minimum do četvrtfinala. A do sada se nisu sastajali.

Medvedev na korak od prvog mesta

Danil Medvedev plasirao se u najboljih osam na turniru u Majamiju pobedom nad Džensonom Bruksbijem (7:5, 6:1) i tako stigao na korak od povratka na prvo mesto na ATP listi. Da bi pretekao Novaka Đokovića, ruski teniser mora da se plasira u polufinale, a protivnik u četvrtfinalu mu je Poljak Hubert Hurkač. U preostala dva četvrtfinala sastaju se Siner- Cerundolo i Rud -Zverev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari