Za polufinale sa Špancima 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto u A grupi, pa će u četvrtfinalu u utorak od 21:30 igrati protiv Španije, koja je bila prvoplasirana u B grupi.

 U preostala tri četvrtfinala sastaće se Mađarska – Crna Gora, Grčka – Italija i Hrvatska – Brazil.Davno naši vaterpolisti nisu imali toliko problema na startu nekog velikog takmičenja i ne pamti se kada su do poslednjeg kola strepeli da li će proći u završnicu turnira. U pet utakmca u grupi nisu uspeli da ustale formu, pa je i protiv Japana bilo dosta propusta i u odbrani i u napadu, ali i dalje svi veruju da stvari mogu da dođu na svoje mesto.

Uostalom, bilo bi čudno da igrači ne veruju u sopstvene mogućnosti, kada svi ostali žele da ih izbegnu u eliminacionoj fazi, uprkos činjenici da su do sada prikazali veoma malo.

Tako su Hrvati i Italijani jučerašnjim iznenađujućim porazima od Fancuske, odnosno Amerike, galantno prvo mesto u grupi prepustili Špancima, jer su očigleno i po cenu žestokih kritika u svojim zemljama želeli da izbegnu duel sa svetskim i evropskim šampionima.

Golman našeg tima Gojko Pijetlović nije želeo da komentariše jučerašnje rezultate u B grupi.

Uopšte nas ne zanimaju drugi rezultati. Mi sa svakim igramo isto, na pobedu, a spremićemo se ko god da nam bude protivnik, rekao je Pijetlović.

Kapiten Živko Gocić je ocenio da su u poslednjem kolu svi igrali čudno i dodao da mu je žao što je tako.

Ne znam šta je ko računao, ali da ne trošimo reči na to. Neka se time bavi onaj ko misli da treba. Važno je da smo ipak uspešno završili takmičenje u grupi, iako smo i protiv Japana loše počeli i lako primili pet golova u prvoj četvrtini, kazao je Gocić.

Centar našeg tima Slobodan Nikić istakao je da mu je ovo najčudniji i najkomplikovaniji turnir u karijeri.

Kroz svašta smo prošli, od dva remija na startu, poraza od Brazila u čudnoj utakmici, do rešavanja sudbine u poslednja tri minuta utakmice protiv Australije. Sada smo u četvrtfinalu i to je poslednji poziv na mobilizaciju za nas igrače i trenere, jer ne znam kada ćemo ponovo imati ovakvu priliku. Protiv koga ćemo igrati uopšte nije važno, jer sve od nas zavisi, rekao je Nikić.

S tim se slaže i Andrija Prlainović, koji takođe veruje da je nebitno s kim ćemo igrati.

Važno je samo da mi budemo pravi. Treba dobro da se odmorimo i pripremimo, jer turnir tek počinje i sada je vreme odluke, rekao je Prlainović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari