Zadar test izdržljivosti 1Foto: Beta/Branislav Bozic/Ev)

Sve do meča sa Venecijom u poslednjem, 6. kolu, košarkaši Partizana bili su jedini neporaženi tim u Evrokupu, ali i Evroligi.

Samo četiri dana nakon poraza koji je bio personifikacija potpune taktičke nadigranosti od strane italijanskog šampiona, trener Andrea Trinkijeri pokušaće da koncepcijski napravi određene korekcije na osnovu kojih bi njegovi puleni u Zadru na jednostavniji način došli do trijumfa (18.00).

Crno-beli su na 3-2 u ABA ligi i posle teško izvojevane pobede nad FMP očekuje ih jedno od neizvesnijih gostovanja u regionu, bez obzira na trenutni kvalitet sastava koji sa klupe vodi Danijel Jusup.

Iz perspektive rukovodećih ljudi, kao i same struke, crno-beli su neočekivano ostali bez pojačanja na mestu beka-šutera. Iako je imao ugovor u rukama, DŽejms Bel nije uspostavio saradnju sa velikanom iz Humske, s obzirom na to da je „pao“ na lekarskim pregledima.

Bez dodatne opcije u spoljnoj liniji, Partizan je otputovao u Dalmaciju opterećen, ne samo rezultatskim imperativom, već i umorom većine igrača zbog ritma od dve utakmice nedeljno. Zadar je prošle sezone bio koban za Nenada Čanka na klupi Partizana (otišao posle poraza u Beogradskoj areni). Crno-beli su i u hali „Krešimir Ćosić“ jedva trijumfovali i bez obzira na to što su Zadrani poslednji put u Dalmaciji savladali crno-bele još 2015. svi u taboru srpskog velikana trebalo bi da budu veoma oprezni.

– Igramo u gradu koji živi za košarku, gradu sa fantastičnom dvoranom i publikom koja i te kako ume da podrži svoj tim u teškim trenucima. Zadar je počeo takmičenje na način na koji je počeo i učiniće sve da protiv nas stvori neku iskru koja će im preokrenuti sezonu. Ali i za nas, posle izuzetno loše utakmice protiv Venecije, Zadar je veoma važan. Moramo sa puno više energije da igramo – oprezan je trener Trinkijeri, svestan da je Kori Volden još uvek rovit.

Zadar je jedini tim u ABA ligi bez ijedne pobede u prvih pet kola i uz Megu ima najlošiju odbranu u regionu. Akcenat odbrane Partizana trebalo bi da bude na Alenu Brajonu, iskusnom beku koji je trenutno najbolji strelac ABA lige sa prosekom od 20,4 poena.

Pažnju zaslužuju i Ivan Siriščević, korpulentni centar Stefan Fundić, koji je stigao iz Mege, Domagoj Vuković, kao i Karlo Uljarević, 21-godišnji plejmejker koji je, ne tako davno, puno obećavao.

Bolje nego protiv Venecije

U odsustvu povređenog Korija Voldena, Nemanja Gordić preuzeo je ulogu startnog organizatora igre crno-belih: „U Zadru nam nikada nije bilo lako, očekujem da će nas dočekati puna dvorana i veoma motivisan protivnik. Mi moramo odigrati puno bolje nego protiv Venecije i iz te bolje igre pronaći put kojim bismo došli do pobede“, istakao je Gordić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari