Zagrevanje za Bajern i Žalgiris 1Nikola Topić Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde lako i ubedljivo su savladali Krku 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18) u pretposlednjoj utakmici 24. kola ABA lige. Došli do 20 pobede u sezoni i „zacementirali“ prvo mesto na kraju regularnog dela, jer sad imaju „dva i po poraza“ manje od Partizana i trebalo bi da se desi veliko čudo da se te pozicije promene.

U zagrevanju za dva vezana gostovanja u Evroligi (Bajernu u petak, Žalgirisu u nedelju), crveno-beli su iskoristili utakmicu sa poslednjeplasiranim timom regionalnog takmičenja za pružanje prilike igračima sa manjom minutažom, a debitovao je i 16-godišnji Nikola Topić, sin legende jugoslovenske košarke Milenka Topića.

Pobednik je ređen već početkom druge četvrtine kad su crveno-beli malo pritisli protivnika, sve posle toga bilo je rutinsko odrađivanje posla

Zanimljivo je da su se svi igrači Zvezde upisali u listu strelaca, a da niko od njih nije imao dvocifren učinak. Ognjen Kuzmić i Nejt Volters su dali po devet, a po osam poena Nikola Ivanović, Stefan Lazarević i Eron Vajt. U poraženom sastavu Rok Stipčević je bio najbolji sa 17 postignutih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari