Žalgiris treći u Evrologi 1Foto:Starsport

Košarkaši Žalgirisa osvojili su treće mesto u Evroligi, pošto su danas u beogradskoj Štark areni pobedili moskovski CSKA sa 79:77 (22:19, 19:16, 28:13, 10:29).

Iako se nije radilo o meču za titulu, viđena je izvanredna košarka sa gotovo neverovatnom završnicom, jer je CSKA početkom poslednje četvrtine imao zaostatak od čak 23 poena, a u finišu je mogao da pobedi.

Litvanci su tri četvrtine odigrali fantastično i izgledalo je da će deklasirati velikog favorita za titulu, a onda kao da su se uplašili pobede počeli su da prave greške u seriji i dozvolili protivniku da se vrati.

Na kraju Moskvoljani nisu uspeli da naprave jedan od najvećih preokreta u istoriji Evrolge, jer su u poslednjem minutu i sami napravili dve gotovo početničke greške, pa je Žalgiris ipak zasluženo trijumfovao.

Pokazalo se da su bila tačna predviđanja da će za ovu utakmicu biti mnogo teže motivisati igrače CSKA, koji su u Beograd došli po titulu, nego Žalgirisa, koji su već plasmanom na završni turnir priredili veliko iznenađenje.

U ekipi Žalgirisa izvarednu partiju je pružio Vasilije Micić, koji je utakmicu završio sa 15 poena i po četiri skoka i asistencije.

CSKA: De Kolo 5, Rad 7, Fridzon 5, Rodrigez 9, Klajburn 2, Higins 12, Kulagin 14, Hrijapa 3, Hajns 6, Hanter 14.

Žalgiris: Dejvis 2, Pengos 9, Tupan 6, Udrih 2, Jankunas 15, Milaknis 3, Micić 15, Vajt 4, Kavalijauskas 9, Ulanovas 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari