Zaliha za mirniji zimski san 1Foto: Starsport

Dan posle ostalih 14 superligaša, nezvaničnom jesenjem prvaku Crvenoj zvezdi najbliži Partizan i šestoplasirani Spartak odigraće danas u Beogradu zadnji meč u najvišem fudbalskom rangu takmičenja u Srbiji u 2016. godini.

– Naš narod ima dobru izreku „konac delo krasi“. Apsolutno su sva energija i sve misli usmerene ka tome da sve što smo radili do sada privedemo na pravi način kraju – jasne su ambicije trenera crno-belih Marka Nikolića posle serije od 16 utakmica bez poraza, u oba takmičenja.

Međutim, nisu Subotičani bilo kakav rival. Em im ove sezone odlično ide na tuđim terenima, em odavno nemaju pardona prema crno-belima.

– Čeka nas jedan više nego neprijatan rival. U prilog tome govori više činjenica, a pre svega da je to ekipa koja je u poslednjih nekoliko godina tradicionalno jako neugodna za Partizan. To je ekipa koja je uvek umela da pomrsi račune Partizanu, nekada i kada je to bilo jako važno.

Obični navijači, bez lične koristi na tribinama stadiona u Humskoj, odavno su digli ruke od dezorijentisanog i raščerupanog kluba, još dok je bio na vrhuncu domaće dominacije, garnirane redovnim učešćima u evropskim takmičenjima, ali strateg „parnog valjka“ veruje da će se „uprkos čudnom terminu usred radnog vremena, i hladnom vremenu“, naći oni koji će ga podržati u novoj borbi za bodove.

– Od igrača očekujem da još jednom pronađu izvore energije u sebi i da ovu utakmicu odigraju kao da je finale, s obzirom da i jeste finale jesenjeg dela prvenstva. Želimo da završimo posao na najbolji način, pobedom, i da tom pobedom ostanemo u igri za ono o čemu možemo da sanjamo na proleće, a to je borba za titulu – poziva na srčanu i pametnu partiju svoje izabranike Nikolić, čija je jedina kadrovska glavobolja povreda veziste Alena Stevanovića.

Đurđević ostaje

Poučeni ranijim iskustvima navijači Partizana strahuju od zimske prodaje Leonarda da Silve Souze i Nikole Đurđića, iako su dvojica najboljih igrača crno-belih stigla ovog leta i imaju duge ugovore.

– Đurđević sasvim sigurno ostaje. Ništa u životu nije 100 odsto, ali skoro da mogu da to kažem. On zna da Partizan nije prolazna stanica. Partizan mu je mnogo dao u poslednjih par meseci, a on tek treba da da Partizanu. Uroš je sigurno sa nama, a za ostale igrače ćemo videti… O tome ćemo kada za to dođe vreme – tvrdi Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari