Zašto gubite od "golih i bosih"? 1Foto: STARSPORT

Nastavak superligaškog fudbala u Srbiji nije doneo ništa novo.

Uprave Crvene zvezde i Partizana nisu odustale od štancovanja optužujućih saopštenja, njihovi istaknutiji pojedinci sa davanjem zapaljivih izjava, a Dragiša Binić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, sa pisanjem disciplinskih prijava protiv onih što glasnim sumnjama u krojenje rezultata van terena talasaju ionako veliku i mutnu baru punu „krokodila“.

– Strašno je ovo što rade dva najveća srpska kluba. Nigde više na svetu gde se igra fudbal nema da za dva kluba navija 95 odsto naroda, što im ne daje za pravo da stalnim insinuacijama i optužbama bez dokaza podrivaju, omalovažavaju i blate domaće prvenstvo. Bolje bi im bilo da protivničke navijače plaše i iritiriraju dobrim igrama i rezultatima, a ne saopštenjima. Neka pogledaju u svoja dvorišta i zapitaju se zašto oni, s tolikim budžetima, gube bodove protiv „golih i bosih“. Nije samo nama iz Saveza dosta više direktnih i indirektnih sumnji u regularnost lige, vidite da su i uslovno rečeno manji klubovi digli glas – kaže za Danas visoki funkcioner FSS, uveren da bi drugačije raspoređivanje novčanih sankcija bilo možda delotvornije od dosadašnje prakse kažnjavanja.

– Video bih sve te funkcionere Partizana i Crvene zvezde da li bi tako nastupali u medijima da moraju iz svojih džepova da plaćaju kazne. Ovako znaju da će klubovi to pokriti zajedničkim parama – dodaje Binić.

Fudbalska čaršija nagađa da li je Binić ovog puta otišao korak dalje, odnosno Disciplinskoj komisiji FSS sugerisao oduzimanje bodova kao najdrastičniju meru u borbi protiv rasprostranjenog verbalnog delikta.

– Moje je da podnesem i obrazložim prijave, a na disciplincima je da procene težinu prekršaja, pozabave se njihovom učestalošću i donesu odgovarajuće odluke, u skladu sa propisima FSS – ne potvrđuje, ali i ne demantuje Binić pomenuti pomak u pokušajima da se stane na put tzv. ratu saopštenjima, ali otkriva da je zbog sličnih javnih istupa zahtevao postupak i protiv trenera Ilije Stolice (Vojvodina) i Nenada Lalatovića (Čukarički), FK Radnički i generalnog direktora Partizana Miloše Vazure.

Žarko Stevanović: Moguće i oduzimanje bodova

– Do sada smo za pomenute prekršaje izricali novčane kazne za klubove i pojedince iz njihovih rukovodstava, poput Mitra Mrkele iz Crvene zvezde i Miloša Vazure iz Partizana, a Disciplinski pravilnik dozvoljava i oduzimanje bodova kao kaznu za ove prekršaje – kaže nam predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović.

Određeni termini odloženog kola

Dan posle odlaganja (za juče planiranih) mečeva 25. kola, zbog lošeg vremena, određene su satnice mečeva zakazanih za ovu subotu: Zemun – Javor (14.00), Radnički (N) – Partizan 14.30, Čukarički – Bačka (15.00), Mladost – Spartak (15.00), Napredak – Vojvodina (15.00), Rad – Borac (15.00), Radnik – Mačva (15.00) i Crvena zvezda – Voždovac (16.30).

Mijailović: Kokezina hajka na Zvezdu

„Hajka na Crvenu zvezdu se nastavlja. Hajka u režiji Slaviše Kokeze. Brojni superligaši su po direktivi predsednika FSS i njegovih kurira, krenuli u napad na Zvezdu i to zbog toga što je Partizan izdao saopštenje… Ono što smo u svakom saopštenju spominjali je da Slaviša Kokeza radi sve što može da saplete Crvenu zvezdu i ne dozvoli joj da osvoji titulu… Očigledno je da se ovde radi o zameni teza, zloupotrebi klubova i pritiscima od strane predsednika FSS zbog ličnog interesa“, stoji u poslednjem saopštenju Zvezde, potpisanog od strane predsednika Svetozara Mijailovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari