Sve što treba fudbaleri Crvene zvezde da urade da bi se plasrali u grupe Lige kupa UEFA je da sačuvaju prednost iz prvih 90 minuta meča protiv Groklina (1:0). Domaći teren, povratak u tim Koromana i Jestrovića obezbeđuju uslove za relativno lako ostvarivanja tog cilja. Ipak, kada se prebroje sve šanse koje je Zvezda imala u prvom meču, a sa druge strane stave mnogobrojne prilike Groklina dobija se podatak koji uprkos golu plusa poziva na oprez u revanšu.

Sve što treba fudbaleri Crvene zvezde da urade da bi se plasrali u grupe Lige kupa UEFA je da sačuvaju prednost iz prvih 90 minuta meča protiv Groklina (1:0). Domaći teren, povratak u tim Koromana i Jestrovića obezbeđuju uslove za relativno lako ostvarivanja tog cilja. Ipak, kada se prebroje sve šanse koje je Zvezda imala u prvom meču, a sa druge strane stave mnogobrojne prilike Groklina dobija se podatak koji uprkos golu plusa poziva na oprez u revanšu. Upravo zbog toga i vezista crveno-belih Nenad Milijaš napominje da se njegov tim ne sme braniti u sutrašnjem duelu (20.45), već da mora igrati na još jednu pobedu nad poljskim predstavnikom.

Betoligar i zvanično Zvezdin

Posle više od mesec dana provedenih na probi, Misdogard Betoligar juče je potpisao četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima. Parafiranje vernosti Zvezdi se odlagalo, jer je kasnio njegov sertifikat iz Kameruna.

– Svesni smo da je ovo možda utakmica godine. Nikako ne smemo da potcenimo Groklin koji je pokazao kvalitet u prvom susretu. Nećemo braniti rezultat, jer bi to bilo rizično. Naša je želja i obaveza da zabeležimo novu pobedu i tako se odužimo navijačima na sjajnoj podršci. Uveren sam da ćemo posao uspešno završiti na Marakani – priča Milijaš.

Selektor Poljske Benhaker stiže sa Groklinom

Ekspedicija Groklina danas oko 14.00 časova stiže u Beograd. Fudbaleri poljske ekipe i stručni štab biće smešteni u hotelu M. Inače, u pratnji Zvezdinog rivala biće i selektor Poljske Leo Benhaker, a takođe u našu prestonicu doputovaće i 150 navijača Groklina.

Vezista šampiona smatra da se revanš neće mnogo razlikovati od prvog susreta rivala.
– Očekujem otvorenu igru protivnika što bi nama svakako odgovaralo jer bismo i mi imali više prostora za napade. Ipak, ne mislimo toliko o tome kako će igrati Groklin, već kako mi da ispunimo zadatke koji budu bili pred nama. U suštini neće se ova utakmica mnogo razlikovati od prve – smatra Milijaš, čija forma ide uzlaznom linijom što je i potvrdio u minulom večitom derbiju.
– Iako se još u suštini uigravamo, vidi se da nam je forma u usponu. Očekujem da ponovimo dobru igru od subote, ali se nadam da ćemo ovoga puta zabeležiti pobedu. Sa Koromanom u timu ćemo sigurno biti opasniji nego u Poljskoj jer je odbrana Groklina nešto sporija što je svakako šansa za nas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari