Željko doveo Zvezdinog šutera 1Foto: aba-liga.com

Krenuo je Partizan prvo u sređivanje sopstvenih redova; zahvalio se na saradnji brojnim igračima iz prošle sezone, a od petka uveče navijačima je pokazao kakvog bi kvaliteta trebalo da bude novi tim pod vođstvom Željka Obradovića.

Devetostruki prvak Evrope, popularni Žoc uspeo je da za svoje prvo pojačanje, od povratka na klupu crno-belih, dovede odličnog šutera – Kevina Pantera.

U pitanju je bivši košarkaš Crvene zvezde i prošlosezonski adut Etorea Mesine u milanskom Armaniju.

Samo dan nakon što je objavljeno da Panter neće produžiti saradnju sa italijanskim velikanom, crno-beli su objavili da su sa američkim igračem potpisali ugovor na dve sezone.

Amerikanac je prošle sezone na 36 mečeva Evrolige prosečno beležio 14,3 poena i bio najbolji igrač italijanskog tima, koji je učestvovao na Fajnal foru.

U šampionatu Italije je tokom ligaškog dela imao učinak 10,1 poen po meču, dok mu je u plej-ofu prosek bio 13 poena.

Pre Olimpije, Panter (28)je jednu sezonu igrao za Crvenu zvezdu, u koju je stigao iz Olimpijakosa. Momak iz Bronksa u Evropi je još nastupao za Virtus, AEK, poljsku Rosu, belgijski Antverp i grčki Lavrio.

U domovini je bio član Univerziteta Tenesi. Među trofejima koje je osvojio su dve FIBA Liga šampiona. Prva sa AEK-om 2018, a druga sa Virtusom godinu dana kasnije, kada je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalnog turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari