Zemunci prvi test za šampiona 1Foto: STARSPORT

Košarkaška Superliga Srbije startuje danas, glavni kandidati za titulu su „večiti rivali“, a Partizan želi da ode korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je zaustavljen u finalu od Crvene zvezde.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević rekao je pred početak KLS sezone da da njegov tim želi da osvoji prvenstvo, Zvezda na startu Superlige igra protiv ekipe Mladosti danas od 18 časova.

„Želim dobru košarku i svima dobre partije, a da nas sve zaobiđu povrede. Imam ogroman respekt za timove i posebno trenere iz KLS jer znam šta sve moraju da prođu da bi došli do ovde. Crvena zvezda ulazi sa jedinom idejom da osvoji prvenstvo. Međutim, još nekoliko klubova želi isto i to je potpuno opravdano. Pre svih Partizan, ali i ostali“, rekao je Alimpijević.

On je prokomentarisao i kadrovske promene u svom sastavu u odnosu na dosadašnji roster.

„Enis je otišao jer se nije uklopio i nije radio ono što je zamišljeno. Nije tu stvar u Enisu, već bilo kom igraču. On nije shvatio kolika je žrtva potrebna za igranje u Zvezdi, da nije bitan ličan učinak, već uticaj koji imate na ekipu. Dilan je veliki profesionalac, dobar igrač. Vidim da je već našao klub i želim mu puno sreće. Čović i Radanov su sveža krv, nova energija, ali i želja da daleko bolje izgledamo u finišu sezone. Što se tiče Bjelice, znaće se ovih dana. Nije tajna da je odigrao ispod nivoa, za tako iskusnog evroligaškog igrača, koji je gotovo deceniju igrao EL“, dodao je trener crveno-belih.

On je demantovao glasine o odlasku Feldina i Ročestija.

„Obojica ostaju, nema smisla komentarisati svaki naslov. Tejlor ima dobru sezonu i značajnu ulogu i nema izlaz iz ugovora. Čini mi se da je sreća obostrana, a kruna bi svakako bila i za nas i za njega, titula prvaka Srbije“, zaključio je Alimpijević.

Trener Partizana Nenad Čanak izjavio je da crno-beli uvek imaju obavezu da napadnu trofej i smatra da je njegova ekipa spremna na taj podvig.

„Čestitam svim ekipa plasman u Superligu, to je specifičan momenat za sve klubove. Zvezda je istrošena, a ostali učesnici regionalnog takmičenja dugo su bez utakmica. Što se nas tiče, nije prijatno kada se izgubi, pogotovo kada se igra protiv slabijih ekipa. Ipak, bolje sad nego u mečevima za bodove, a Vojvodina će biti pravi test za nas“, naveo je trener crno-belih.

Čanak je naveo i da je timu bilo neophodno pojačanje na mestu centra.

„Brajmah je prvi put trenirao, drugačiji je tip igrača od ostalih koje imamo na toj poziciji. Pokušaćemo da sa njim kontrolišemo skok, ali videćemo koliko ćemo uspeti“, zaključio je Čanak.

Raspored 1. kola

Sreda

Mega Bemaks – Tamiš 19.00

Borac – Zlatibor 19.00

Crvena zvezda – Mladost 19.00

Četvrtak

FMP – Metalac 18.00

Dinamik – Vršac 20.00

Partizan – Vojvodina 20.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari