Zenit i Bajern bez popravnog 1Foto: EPA-EFE/ Miguel Angel Polo

CSKA je „čišćenjem“ oslabljenog Fenerbahčea (3-0) postao prvi učesnik Fajnal-fora u Kelnu.

Večeras bi mogli da mu se pridruže Barselona i Milano ukoliko trijumfalno prođu Sankt Peterburgom i Minhenom.

Pred Zenitom i Bajernom najveći su ovosezonski izazovi, pogotovo ako se u obzir uzme da u prethodne tri utakmice Barsa i Armani nisu pokazali da su preterano bolji rivali.

Puleni Čavija Paskvala i Andree Trinkijerija večeras neće imati izbora; na skoru 1-2 moraće da pobede kako bi serije sa Barselonom, odnosno Milanom odveli u majstorice.

Ni gotovo popunjena hala u Sankt Peterburgu nije predstavljala ambijent u kojem su košarkaši Barselone mogli da se pogube.

Barselona je defanzivno gotovo neutralisala Kevina Pengosa (10p, 6as) ubedljivo najboljeg pojedinca Zenita u prethodne dve utakmice.

Kanađanin je sit izgubio lopti na prvom pasu (ukupno šest) delujući često nesnađeno na rivalski zonski presing i udvajanja po ćoškovima terena.

– Mi smo prethodni meč izgubili zbog velikog broja prodatih lopti i loše kontrole skoka. To je bilo presudno, naravno, uz činjenicu da Barselona ima neverovatan tim i igrače. Moraćemo večeras da budemo daleko odlučniji i hrabriji, naročito u odsutnim trenucima utakmice – poručio je Ćavi Paskval, trener Zenita.

Bajern je napokon uspeo da dobije Milano. Posle pet vezanih poraza od Armanija, Bavarci su u trećem susretu najavili da bi i večeras, po sličnom receptu, mogli da seriju odvedu u petu utakmicu. Vladimir Lučić (27p), najbolji košarkaš Bajerna ove sezone, bio je impresivan u prvom susretu Top 8 faze odigranom u Minhenu.

– Odigrali smo loš treći meč; mislim da je naš slab start u trećoj deonici bio ključan i da posle toga nikako nismo uspevali da pronađemo željeni ritam. Verujem da smo se odmorili, osvežili i da ćemo večeras biti daleko bolji i konkurentniji – razmišljanja je Etore Mesina, trener Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari