Reprezentacija Srbije u subotu, 8. septembra, protiv selekcije Finske igra odlučujući meč u kvalifikacijama za EURO 2008. godine u Švajcarskoj i Austriji. Samo četiri dana kasnije „orlovi“ će se u Lisabonu suprotstaviti zvanično četvrtoj svetskoj selekciji – Portugalu. Napadači Srbije Milan Jovanović i Nikola Žigić slažu se s opštom ocenom da je u ovim mečevima pobeda imperativ ukoliko želimo da ostanemo u igri za plasman na EP.

Reprezentacija Srbije u subotu, 8. septembra, protiv selekcije Finske igra odlučujući meč u kvalifikacijama za EURO 2008. godine u Švajcarskoj i Austriji. Samo četiri dana kasnije „orlovi“ će se u Lisabonu suprotstaviti zvanično četvrtoj svetskoj selekciji – Portugalu. Napadači Srbije Milan Jovanović i Nikola Žigić slažu se s opštom ocenom da je u ovim mečevima pobeda imperativ ukoliko želimo da ostanemo u igri za plasman na EP.
– Jasno je da prvo moramo da pobedimo Fince. Nama je pobeda imperativ, ali i oni takođe imaju šanse da se plasiraju na EP, tako da nam sigurno neće biti lako. Ako pobedimo Finsku, mislim da ćemo uspeti da savladamo i Portugal – smatra napadač belgijskog Standarda Milan Jovanović.

Ministarka u poseti reprezentativcima

Ministar omladine i sporta Snežana Marković Samardžić posetiće danas u Kovilovu reprezentativce Srbije.

Popularne „orlove“ u narednim danima očekuju odlučujući mečevi u kvalifikacijama za EP u Austriji i Švajcarskoj, a Ministarka Marković Samardžić je imala želju da poseti naš tim i pruži im podršku pred duele sa Finskom i Portugalom.

Nova akvizicija španske Valensije, Nikola Žigić, se nakon tri meča pauze vraća u redove „orlova“. U novom timu je odlično prihvaćen, ali su mu, kako sam naglašava, sada u mislima jedino predstojeći reprezentativni izazovi. Povreda zbog koje još uvek nije uspeo da debituje u timu sa Mestalje je zalečena. Visoki centarfor, ipak nije u potpunosti spreman, ali će pokušati što više da pomogne svojim reprezentativnim kolegama u duelu sa Finskom.

Navijaj u originalnom dresu Srbije

Subotnji meč protiv Finske je od presudnog značaja za selekciju Srbije. Pobeda nad Skandinavcima će produžiti nadu u plasman na EP, dok bi novi kiks verovatno značio i definitivan oproštaj od učešća na EURO 2008. Naši reprezentativci i FS Srbije još jednom pozivaju sve navijače da u subotu dođu na „Marakanu“ i podrže našu selekciju u duelu sa Fincima. Svim ljubiteljima fudbala i navijačima naše reprezentacije je omogućeno i da na najbrži i najsigurniji način sebi obezbede karte za naredne mečeve naše selekcije – kupovinom originalnog dresa reprezentacije Srbije. Dres fudbalske reprezentacije Srbije prodaje se u svim NIKE i prodavnicama Sport Impuls, a kupcima će, na licu mesta, prilikom kupovine jednog dresa, biti poklonjene tri karte za predstojeće utakmice našeg nacionalnog fudbalskog tima. Reč je o susretima protiv Finske (8. septembra), Kazahstana (17. novembra) i Poljske (21. novembra).

– Treniram već sedam dana, ali nisam stoprocentno spreman. Došao sam da pomognem saigračima koliko mogu. Povreda jeste nezgodna, ali kad su u pitanju ovakve utakmice sve se zaboravlja. Bilo je teško sa strane posmatrati nekoliko prethodnih utakmica na kojim nisam mogao da igram. Ipak, sad se ne treba vraćati unazad. Moramo da damo sve od sebe da u ovim narednim mečevima nadoknadimo minus koji smo napravili u nekim dosadašnjim susretima – ističe Žigić.
U odsustvu Nikole Žigića, naša selekcija je bila primorana da odustane od igre bazirane na preskakanju sredine terena i centaršutovima na nekadašnjeg napadača Crvene zvezde. On, ipak, naglašava da će u predstojećim mečevima koncepcija igre našeg tima zavisiti, pre svega, od selektorovog izbora startne postave.
– Pitanje je ko će biti među startnih jedanaest. Mi imamo taj kvalitet da možemo da igramo i „do noge“, a ukoliko to ne prolazi, možemo da probamo i sa centaršutovima. Poslednja je ipak selektorova, ali dosta zavisi i od rivala – konstatuje napadač Valensije.
Jovanović i Žigić ne kalkulišu previše pred dva odlučujuća kvalifikaciona duela. Cilj je osvajanje maksimalnih šest bodova.
– Potrebno nam je svih šest bodova – jasan je Nikola Žigić, a njegov stav deli i njegov kolega iz napada.
– Osvajanje svih šest je naš prioritetan cilj, ali ni četiri uknjižena boda ne bila neuspeh – ocenjuje popularni „Lane“ Jovanović.
Reprezentativci Srbije su juče odradili prepodnevni trening, a smanjenim intenzitetom je, zbog umora, trenirao jedino prvotimac PSV Ajndhovena, Danko Lazović. „Orlovima“ su sinoć trebalo da se priključe i fudbaleri Fiorentine, Kuzmanović i Avramov, kao i defanzivac Valensije, Ivica Dragutinović, koji su kasnili zbog klupskih obaveza.Selektor Havijer Klemente je nakon nezgode koju je doživeo minule nedelje, juče ujutru, automobilom, krenuo put Beograda, a njegov dolazak u Kovilovo najavljen je za rane današnje časove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari