Živko Gocić novi trener VK Beograd 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Posle odlaska Igora Milanovića sa klupe Vaterpolo Kluba Beograd, beogradski tim je ubrzo pronašao rešenje i za šefa struke postavio Živka Gocića.

Milanović je nakon sukoba sa prvim čovekom VK Beograd Aleksandra Šapića otišao iz kluba i ubrzo pronašao novi angažman.

Proslavljeni igrač će u narednoj sezoni trenirati Olimpijakos.

U prethodnoj je stigao do finala Lige šampiona, a tamo je izgubio od Pro Reka nakon boljeg izvođenja peteraca.

Simptomatično je da je VK Novi Beograd u proteklih dvanaest meseci promenio čak dvojicu trenera pre dolaska Igora Milanovića.

Sezonu je na klupi ovog tima počeo Vladimir Vujasinović, da bi ga zamenio Dejan Jovović, a tim je na kraju predvodio Milanović.

Gocić je sa druge strane bio član “zlatne generacije”, jedan je od šestorice vaterpolista koji se povukao iz reprezentacije nakon Olimpijskih igara 2016. godine.

Bio je trener mađarskog Solnoka i tamo se dobro pokazao. Za usluge bivšeg reprezentativca Srbije je bilo zainteresovano nekoliko evropskih velikana, ali je Novi Beograd bio najbrži. Gocić je bio član reprezentacije Srbije punih 10 godina i za to vreme osvojio je 23 medalje, od kojih je čak 17 bilo zlatnih.

Među najveće uspehe ubrajaju se zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine i dva zlata na kontinentalnim šampionatima (u Rimu 2009. i u Kazanju 2015. godine).

U klupskoj karijeri nastupao je za Partizan, Ortiđu, Latinu i Solnok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari