Zlatna medalja za Veljka Ćuka u floretu 1Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije.

Srpski reprezentativac u mačevanju u disciplini floret Veljko Ćuk osvojio je danas zlatnu medalju na mediteranskim igrama u Oranu.

Ćuk je na putu do zlata dva puta pobedio Alaeldina Aboelkasema iz Egipta, osvajača srebrne medalje sa olimpijskih igara iz Londona 2012, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Ovaj 21-godišnji srpski mačevalac je u grupnoj fazi takmičenja nanizao pet pobeda u pet mečeva.

Nakon što je pobedio Aboelkasema u grupi, ponovo se sastao sa njim u četvrtfinalu i ponovo je slavio (15:13).

U polufinalu je bio bolji od osvajača bronzane medalje sa prošlogodišnjeg svetskog kupa, Italijana Davidea Filipija sa 15:10, da bi u finalu pobedio osvajača bronze sasSvetskog prvenstva 2018, Španca Karlosa Ljavadora sa 15:9.

„Ispunio sam svoj cilj danas. Osećao sam svoje mačevanje, sve što sam na pisti hteo da uradim, sve mi je uspevalo. Zaista sam srećan“, rekao je Ćuk, prenosi OKS.

„Bez obzira što je bilo ukupno devet borbi, uspeo sam da za polufinale skupim malo snage i izašao sam svež na polufinale i finale. Drago mi je što sam bio u prilici da doprinesem sjajnom rezultatu tima Srbije, jer sam zbog toga i došao ovde“, dodao je on.

Ovo je 13. zlatna medalja u Oranu za Srbiju, što je jedno zlatno odličje više u odnosu na bilans sa prethodnih mediteranskih igrara u Taragoni 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari