Zorana Arunović i Damir Mikec ponovo najbolji strelci godine u Srbiji 1Foto: Streljački savez Srbije

Damir Mikec (Policajac) i Zorana Arunović (Olimpik 011) su drugu sezonu uzastopno izabrani za najuspešnije strelce godine u Srbiji.

Streljački savez Srbije je najuspešnije u 2022. godini izabrao na osnovu predloga Stručne komisije, u skladu sa odgovarajućim pravilnikom.

Za najuspešnijeg trenera izabran je Damirov brat i trener Goran Mikec (Policajac).

Damir Mikec je deveti put za redom zaslužio priznanje za najuspešnijeg muškog strelca godine u našoj zemlji. Minule sezone, Damir je postizao odlične rezultate i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. Mikec je MK pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. Na nisci Damirovih uspeha u olimpijskoj disciplini-vazdušni pištolj, su medalje sa mnogih međunarodnih i domaćim takmičenja. Osvojio je dva zlata na svetskim kupovima (Baku i Čangvon) i srebro na Gran priju u Granadi.

Na završnom turniru sezone, Kupu predsednika u Kairu, izborio je zlato, a proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnnim pištoljem u 2022. Trijumfovao je na Mediteranskim igrama. Osvajao je i medalje kao član muške ekipe Srbije vazdušnim pištoljem.

Zorana Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

Na Evropskom šampionatu u Hamaru je stigla do srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom. Sa svetskih kupova ima dva zlata (Rio de Žaneiro i Čangvon) i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi. Poput Damira, postala je prvak Mediterana vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji. Na Kupu predsednika je osvojila srebro, a godinu je završila na drugom mestu svetske rang liste takmičarki vazdušnim pištoljem.

Kad je reč o zajedničkim uspesima, Arunovićeva i Mikec su potvrdili da su i dalje jedan od najboljih miks parova pištoljem na planeti. Sezonu su otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su „pogodili“ dva zlata (Kairo i Čangvon) i jednu bronzu (Baku), osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama.

međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari