Žoze Murinjo odbio Everton 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Everton je u potrazi za novim menadžerom nakon otkaza uručenom nedavno Rafi Benitezu. Na vrhu liste želja bio im je Žoze Murinjo, ali je Portugalac odbacio takvu varijantu, poručivši da ugovor sa Romom ima do 2024.

Posle trijumfa nad Lečeom u Kupu Italije (3:1) Žoze Murinjo je na konferenciji direktno odgovorio na pitanje da li razmišlja o skorijem povratku u Premijer ligu, kao menadžer Evertona.

„Trenutno ne bih posao u Romi menjao za drugi. Dao sam reč klubu na tri godine i osećam da je ovo moj projekat“, stava je Portugalac.

Italijanski novinar Di Marcio, saznao je da Murinjo želi da angažuje Ndombelea iz Totenhema i da je spreman da svom bivšem klubu ponudi Francuza Veretua.

„Vučica“ je nedavno dovela Mejtland-Najlsa iz Arsenala i Serža Oliveiru iz Porta, obojicu na pozajmice, ali Murinjo želi da dodatno ojača vezni red.

Zanimljivo je da sa Ndombeleom nije imao dobru saradnju u Totenhemu. Neretko mu je zamerao na lošoj fizičkoj formi i višku kilograma.

Ndombele uopšte nije bio standardan u Totenhemu, dok je Portugalac bio u ulozi menadđera „pevaca“. Status mu se nije prmenio ni kod Antonija Kontea, s tim u vezi, trampa ne deluje kao neostvariva opcija, naprotiv.

Di Marcio naglašava da ponuda nije poslata, već da su italijanski i engleski klub samo razmenili informacije. Interesovanje postoji, videćemo da li će se stvoriti uslovi da preraste u nešto više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari