Žreb za "peti grend slem": Đoković saznao od koga kreće u Indijan Velsu, Siner i Alkaraz u drugoj polovini 1Foto: EPA/MIKE NELSON

Posle pet godina najbolji teniser sveta Novak Đoković se vraća na prvi od devet turnira iz masters serije u sezoni, koji zovu „peti grand slem“.

U Indijan Velsu u Kaliforniji, gde je trijumfovao pet puta (2008, 2011, 2014-16), kao prvi nosilac je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati s pobednikom meča Australijanca crnogorskog porekla Aleksandra Vukića (69. mesto na svetskoj listi) i igrača koji prebrodi dva kola kvalifikacija.

Ukoliko prođe prvu prepreku, igraće u trećem kolu s uspešnijim iz duela Argentinca Tomasa Martina Etčeverija (30) s boljim iz okršaja američkog igrača Aleksandra Kovačevića (92), koji je naše gore list (majka iz Travnika, otac iz Beograda), i Kineza Đidžen Džanga (50).

 

U drugoj polovini žreba su i drugi „reket“ sveta Španac Karlos Alkaraz, branilac titule, i Italijan Janik Siner, trećeplasirani, koji je Đokovića izbacio u polufinalu Australijan opena, pre svog prvog trijumfa na turnirima za grend slem.

Kad bi prošli svi najbolji, a to je svih osam vodećih na svetskoj listi, parovi četvrtfinala bi bili Đoković – Hurkač, Medvedev – Rune, Siner – Rubljov, Alkaraz – Zverev.

Španac Rafael Nadal, koji nije igrao na mastersima od mečeva u pariskom „Bersiju“ u oktobru 2022, a trenutno je na 652. mestu, sastaće se u prvom kolu s kanadskim teniserom Milošem Raonićem (224). Dakle, duel dvojice koji istrajavaju posle povreda koje su ih udaljavale od terena. Obojica su u Đokovićevoj polovini skeletona.

Trećeplasirani srpski igrač Miomir Kecmanović (47. mesto) igra protiv Italijana Lorenca Sonega (55).

Četvrtoplasirani Dušan Lajović (56) srešće se s Fincem Emilom Rusuvorijem (46). Ako ga savlada, rival će mu biti Amerikanac Frensis Tijafo (18), koji je slobodan na početku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari