Zvezda bez Kampaca u Evroligi do 28. februara 1foto: Peđa Milosavljević / Starsport

Nezavisni finansijski panel Evrolige izrekao je Zvezdi zabranu registrovanja novih košarkaša do 28. februara 2023, što je uzburkalo evropksu košarkašku javnost.

Direktor Evrolige Maršal Glikman u razgovoru za „Basketnews“ je odbacio bilo kakvu mogućnost amnestije za argentinskog pleja, što znači da Fakundo Kampaco ne može zaigrati do marta za crveno-bele.

„Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja koje je izvršilo duboke istrage. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, ali mi nismo uključeni. Oni su nezavisni. To je grupa od tri advokata koji nemaju direktne veze sa košarkom. Tako su došli do zaključka da Zvezda nije izašla sa nekim informacijama koje su bile neophodne. Zvezda je u međuvremenu mogla da registruju igrače koje inače ne bi mogla da registruje, što im je potencijalno dalo konkurentsku prednost koju inače ne bi imali. Nije bilo pitanje ‘Može li Kampaco da igra ili ne.’ Ovo nema nikakve veze sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, posebno u situaciji kada radimo upravo ono što je od nas tražila Komisija za kontrolu upravljanja. Tako da nisam osećao da je to u sve je prikladno da izvršni direktor uđe i promeni nešto što se dešavalo već duže vreme“, izjavio je Glikman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari