Zvezda briljantna tamo gde su pali Partizan i Budućnost 1Foto: STARSPORT

Poučeni iskustvom košarkaša Partizana, Mege i najsvežijim Budućnosti, igrači Crvene zvezde odigrali su u Novom Mestu meč koji su prethodno pripremali kao da je večiti derbi bio u pitanju.

Crveno-beli su bukvalno “počistili” kolege iz Krke (66:96) zadržavši tako perfektan skor i posle 14. kola u ABA ligi. Više od trijumfa, trenera Milana Tomića sigurno raduje najbolja ovosezonska napadačka partija Marka Kešelja (20p), kao i nova potvrda Boriše Simanića (17p, 3/4 za tri), da je možda spreman i za najteža moguća iskušenja u takmičarskoj 2018/19.

Zbog rovitosti Mohameda Fajea prvi čovek struke crveno-belih i definitivno je Kešelja pomerio sa niskog krila na poziciju četiri, na kojoj je prodisao bivši reprezentativac Srbije i osvajač Evrolige sa Olimpijakosom. „Žao mi je što ranije nisam otkrio poziciju krilnog centra“, rekao je Marko Kešelj pre par dana, nakon što je imao zapaženu rolu u pobedi protiv Limoža, na startu Top 16 faze Evrokupa. Najveći šaljivdžija u ekipi, prema svedočenjima gotovo svih njegovih saigrača, protiv Krke je za tri šutirao sjajnih 6/7.

U dobrom “spejsingu” praktično je posle odličnog protoka lopte sa 45 i 90 stepeni šutirao neometan, što je za igrača njegovog iskustva i znanja u domenu zicer situacija. Vretenastih mišića, ali i nedovoljne mase, naročito za igrača na poziciji četiri, Kešelj bi tek trebalo da pokaže koliko je sposoban da defanzivno odgovori nimalo lakim i jednostavnim zadacima, međutim protiv sporih i tromih rivala Krke za njega i Simanića ni u januaru nije bilo zime u hladnom Novom Mestu.

Tomić je iskoristio šansu da podeli minutažu svim igračima, uključujući i Ognjena Dobrića, koji se vratio u tim posle skoro mesec dana i sa dve trojke iz dva pokušaja doprineo odličnim brojkama Beograđana (21/36 za dva, 14/25 za tri). Crveno-beli u ponedeljak putuju za Malagu gde će dan kasnije odigrati protiv Unikahe u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari