Zvezda protiv Fenera pokazala kako se pobeđuje kad se dobro igra odbrana: Da li je Janis Sferopulos konačno (pre)složio crveno-bele kockice? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je deklasirala Fenerbahće u punoj Areni Fenerbahče rezultatom 87:56 u utakmici 8. kola Evrolige. Crveno beli su konačno prikazali igru kakva se od njih očekuje i zablistali pred svojim navijačima.

Zvezda je od drugog minuta igrala bez startnog plejmejkera Šabaza Nejpira, koji je slomio nos, a nakon što je napustio dvoranu bio je prebačen u bolnicu.

U njegovom odsustvu je zablistao Miloš Teodosić koji je odigrao fantastičnu utakmicu protiv evropskog giganta i bio najbolji na parketu sa 18 poena, pogodivši četiri trojke iz pet pokušaja.

Zbog toga je nakon utakmice dobio priznanje trenera Zvezde i Fenerbahčea.

– Teo je maestro. On je dirigent našeg orkestra. Sjajno je vodio ekipu u oba smera, bio je kao i kompletna ekipa na izuzetno visokom nivou, kako u odbrani, tako i u napadu – jasan je bio Sferopulos.

Ništa manje hvalospeva plej Zvezde nije dobio ni od Dimitrisa Itudisa.

– Pre svega, Miloš igra u kontinuitetu dobro, generalno gledano igrao je izvanredno i protiv Barselone, Bajerna, Partizana. Nismo mogli da ga zaustavimo, čestitam mu na sjajnoj partiji – istakao je Itudis.

Izabranici Janisa Sferopulosa su potpuno nadigrali Fener i upisali treću pobedu u Evroligi ove sezone. Pre svega su do trijumfa stigli granitnom odbranom limitiravši protivnika na svega 56 poena, istog onog koji je Partizanu nedelju dana ranije u istoj dvorani ubacio 84 poena.

Zvezda protiv Fenera pokazala kako se pobeđuje kad se dobro igra odbrana: Da li je Janis Sferopulos konačno (pre)složio crveno-bele kockice? 2
Foto: STARSPORT/ Srđan Stevanović

Uopšteno govoreći ovo je jedna od najkvalitetnijih i najinteresantnijih sezona Evrolige u ovom veku, a ekipe do pobeda uglavnom stižu s jednocifrenom razlikom.

Otuda na još većem značaju dobija ovaj Zvezdin trijumf ostvaren s ogromnih 31 poenom razlike.

Već se vidi pečat Janisa Sferopulosa u igri košarkaša Crvene zvezde.

Kakve je promene doneo u igri Crvene zvezde Janis Sferopulos?

Pre svega ključ je u jakoj odbrani, ali je grčki stručnjak promenio i još neke stvari u odnosu na svog prethodnika Duška Ivanovića.

Zatim je pružio šansu nekim igračima Zvezde koji su dobijali šansu na kašičicu kod crnogorskog stručnjaka, a to se pre svega odnosi na Majka Tobija, Ognjena Kuzmića i Stefana Lazarevića.

Ovaj potonji mu je to sinoć uzvratio na fenomenalan način odigravši najbolji meč od starta sezone i zabeleživši prve poene ove sezone u Evroligi.

Sjajnom defanzivnom rolom neutralisao je jednog od najboljih igrača Fenera Skotija Vilbekina, koji je na kraju ubacio samo šest poena.

Sa druge strane Lazarević je za Zvezdu upisao 11 poena, od čega je devet postigao u poslednjoj deonici, a pored toga je zabeležio i tri skoka.

Bio je pravi „iks faktor“ na meču, ali je nakon susreta ostao čvrsto na zemlji i potpuno skroman kakav on zapravo i jeste po prirodi.

– Velika pobeda za nas. Konstantna utakmica na obe strane terena, možda i najkonstantnija od početka sezone, pogotovo što je Evroliga u pitanju. Sigurno da nam znači puno i daje nam vetar u leđa za naredne izazove – istakao je nakon susreta krilni igrač.

Sferpolulos je očekivano bio zadovoljan posle najbolje utakmice koju je Zvezda odigrala u ovoj sezoni.

– Ovo je zasluga igrača. Odigrali smo od prvog do poslednjeg sekunda na način na koji želimo da igramo i kojem težimo. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu koji smo imali protiv Fenerbahčea. Sve je funkiconisali sjajno. Odbrana je bila na željenom nivou, stekli smo samopouzdanje za igru u napadu, navijači su nam ulivali dodatnu energiju i verujem da smo ih zaista obradovali velikom pobedom. Nema slavlja, idemo dalje, svi zajedno nastavljamo sa borbom, a čekaju nas velika iskušenja u nastavku sezone – rekao je trener crveno-belih.

Uz to treba istaći da je Zvezda potpuno nadskakala svog protivnika, ostvarivši čak 16 skokova više od igrača Fenerbahčea (41:25) što predstavlja još jedan adut u igri Zvezde pod dirigentskom palicom Janisa Sferopulosa.

Ako nastave sa takvim tendecijama Zvezda bi mogla da ostvaruje ozbiljnu nadmoć pod obručima protiv mnogih rivala u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari