Zvezda i Partizan saznaju rivale 1Foto: EPA-EFE

U sedištu UEFA u Nionu danas će biti objavljen žreb za 3. kolo za sva tri takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske unije. Protivnike će dobiti Crvena zvezda i Partizan, koji i startuju od 3. runde, te Radnički iz Niša i Čukarički koji će saznati eventualne rivale jer im tek predstoje dvomeči u drugom kolu.

Šampion Srbije je već u petak saznao potencijalne rivale, Crvena zvezda na startu evropske sezone u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, sigurno neće na Ferencvaroš, koji je smatran potencijalno najtežim rivalom, te Ludogorec i Apolon iz Limasola.

Zvezda će moći da izvuče pobednika dvomeča Maribor (Slovenija) – Šerif (Moldavija), Linfild (Severna Irska) – Bode (Norveška) ili Pjunik (Jermenija) – Didelanž (Luksemburg). Šerif je prošle sezone zaustavio Crvenu zvezdu na putu ka Ligi šampiona, ali je u međuvremenu ostao bez pola te ekipe i smatra se da je slabiji nego lane.

I Partizan će biti nosilac na žrebu za 3. kolo, a imaće samo dva potencijalna rivala, koja dolaze iz kvalifikacija za Ligu šampiona, poraženi iz druge runde iz dvomeča Midtjilend (Danska) – AEK Larnaka (Kipar) i Dinamo Kijev (Ukrajina) – Fenerbahče (Turska).

Oba srpska predstavnika u Ligi konferencija će biti u grupi nepovlašćenih ekipa za 3. kolo, ali među mogućim protivnicima ima timova sa kojima bi Čukarički i Radnički mogli da se nose.

Ako prođe Gziru sa Malte mogući rivali Radničkom su pobednici duela Zira (Azerbejdžan) – Makabi Tel Aviv (Izrael), Botev (Bugarska) – APOEL (Kipar), Saburtalo (Gruzija) – FCSB (Rumunija), te Žil Visente (Portugalija) i Volfzberger (Austrija).

Čukaričkom su, ako prođe luksemburški Rasing Union, potencijalni rivali: Tvente (Holandija), i pobednici mečava Molde (Norveška) – Elfzborg (Švedska), Rapid Beč (Austrija) – Lehija Gdanjsk (Poljska), Hapoel Ber Ševa (Izrael) – Dinamo Minsk (Belorusija) i Levski (Bugarska) – PAOK (Grčka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari