Zvezda izgubila, ali ima realnu šansu da prođe u Ligu Evrope 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su 3:2 u prvoj utakmici plej ofa za Ligu Evrope od Krasnodara i naredne nedelje će je i minimalna pobeda na svom „Rajko Mitiću“ voditi u drugo po kvalitetu klupsko evropsko takmičenje.

Nije sve dobro počelo po „crveno-bele“ pošto je nakon jednog udarca Mihaila Ristića Borjan loše intervenisao, a Ignjatijev je loptu „pokupio“ i prosledio u mrežu za vođstvo već u 20. minutu.

Nastavili su domaći sa napadima, a golman srpskog tima i nije bio najsigurniji, no minimalan minus je sačuvan sve do prvog minuta drugog poluvremena kada je nakon jednog centaršuta Klason uhvatio volej i uz malu „pomoć“ Borjana sproveo loptu u mrežu.

Tada je Zvezda zaigrala angažovanije i već par minuta kasnije mogla da smanji, ali je Boaći sa samo tri metra nakon sjajne ubačene lopte Anđelkovića pogodio Sinjicina i šansa je otišla u nepovrat.

Ipak nakon samo pet minuta, Zvezda stiže do gola, Slavoljub Srnić je uputio precizan udarac po zemlji sa 25 metara i savladao sjajnog ruskog golmana.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je u 66. minutu nakon jednog kornera Sergej Petrov uhvatio volej i smestio ga u donji desni ugao Zvezdinog gola.

Reagovao je tada Vladan Milojević, ubacio u igru još jednog napadača i to mu se odmah isplatilo – Milić je prošao po boku, vratio loptu do Aleksandra Pešića, a ovaj iz prvog kontakta sa njom zatrešao mrežu bogatog ruskog kluba, za veliko slavlje stručnog štaba srpskog predstavnika.

Do kraja meča mreže su mirovale pa se meč završio tim rezultatom, mada je jedan udarac Ristića udario u prečku i završio iza gol linije Borjana, ali to nisu videle sudije pa i očigledan gol nisu registrovale.

Revanš je za nedelju dana u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari