Zvezda izgubila dobijenu utakmicu u Atini 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na neobjašnjiv način meč 28. kola Evrolige protiv Panatinaikosa 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:13).

U prvom poluvremenu Zvezda je bila apsolutno bolji rival na meču i Luka Vildoza i drugovi su diktirali ritam koji njima odgovara, a u drugom poluvremenu su potpuno stali, što su igrači grčkog tima u potpunosti iskoristili.

Grčki velikan je pre utakmice bio u velikim problemima pošto je u Evroligi sakupio samo osam pobeda, a nedavno je ostao i bez trenera Dejana Radonjića koji je dobio otkaz, dok je Crvenoj zvezdi ovaj meč bio „biti ili ne biti“ u borbi za TOP 8.

Nakon pobede nad Efesom u Beogradu sredinom ove nedelje izabranici Duška Ivanovića su istrčali veoma motivisani na parket dvorane OAKA sa ciljem da zabeleže još jedan trijumf u Evropi.

I sasvim su dobro krenuli.

Brzo su poveli sa 15:7, a u napadu su briljirali Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović.

Prednost je konstantno rasla, a igrači Panatinaikosa su pravili početničke greške na oba kraja parketa.

Možda najbolju situaciju na terenu oslikavaju poslednje dve sekunde prvog poluvremena kada je Nemanja Nedović bacio pas preko celog terena iz čeonog auta do Filipa Petruševa koji se nalazio u reketu protivnika, a srpski centar je ugrabio loptu između nekoliko protivničkih igrača, nateravši Perisa Lija da ga faulira pri šutu za dva poena na sekund i po do kraja prvog poluvremena.

Iako je Petrušev promašio oba bacanja, Zvezda je ipak poentirala uz zvuk sirene pošto je omaleni plej Luka Vildoza došao do ofanzivnog skoka pored 222 centimetara visokog gorostasa Jorgosa Papajanisa i samo je jednom rukom ćušnuo loptu u koš pored grčkog centra.

Zvezda je u 26. minutu utakmice imala prednost od 16 poena razlike (53:37), a Panatinaikos je do tada za tri poena šutirao mizernih 1/14.

Ipak od tog trenutka se sve preokrenulo na parketu poluprazne OAKE.

Zvezda nije mogla da se poveže u napadu i čitavih šest minuta je bila bez koša iz igre.

Za to vreme je grčki velikan napravio seriju od 15:2 i rezultatski se potpuno vratio u utakmicu.

Tada je ušla „voda u uši“ Zvezdinim igračima i nije se znalo da li gore igraju u napadu ili odbrani.

Iz potpuno nepoznatih razloga na terenu u poslednjoj četvrtini uopšte nije bilo najboljeg igrača iz prvog dela meča – Nemanje Nedovića, a činilo se da je jedino on bio u mogućnosti da spreči Zvezdin „brodolom“.

Za to vreme Panatinaikos je zaigrao neprepoznatljivo dobro i prosto je iz minuta u minut povećavao svoju prednost.

U finišu susreta Zvezda je izgubila bilo kakvu šansu da dođe do rezultatskog priključka, pa je grčki tim mogao da upiše devetu pobedu u sezoni.

Panatinaikos je ovim trijumfom prekinuo seriju od šest poraza u nizu u Evroligi.

Crvenoj zvezdi sada ostaju samo matematičke šanse da obezbedi plasman u plejof Evrolige.

Aktuelni regionalni šampion je sada na skoru 12-16, a do kraja regularnog dela takmičenja je ostalo još svega šest mečeva.

To znači da bi igrači Zvezde u svih preostalih šest utakmica morali da pobede i da uz to očekuju povoljan rasplet drugih utakmica kako bi se na „mišiće“ provukli u TOP 8 fazu takmičenja.

To neće biti nimalo lako budući da ih u narednim nedeljama čekaju susreti protiv velikana kao što su Olimpijakos, Fenerbahče i Barselona, ali i neugodnih ekipa kao što su Lion, Baskonija i Valensija.

Već naredne nedelje Zvezdu očekuje izuzetno teško gostovanje Barseloni u Kataloniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari