Zvezda kompletirala tim: Stigao Kangva, Bukari do ponedeljka 1

Kings Kangva doveden je kao prvo letošnje pojačanje iz ruskog Arsenala. Crvena zvezda je sa darovitim veznjakom potpisala četovorogdišnji ugovor, međutim zbog obaveza fudbalera sa reprezentacijom Zambije nije imala prilike da obavi promociju. Uskoro bi i to trebalo da se desi, s obzirom na to da je Kangva stigao u Beograd, dok se dolazak drugog pojačanja, Osmana Bukarija, očekuje najkasnije do ponedeljka.

Kangva je procenjem kao kapitalno pojačanje u manevru i neko ko bi mogao odlično da se nadopunjuje sa Kangom, odnosno odmeni Sekua Sanoga.

Zvezda je, pre dovođenja, dobila odlične kritike u vezi sa igračkim i ljudskim kvalitetima Kangve i to od Miodraga Božovića, koji je prošle sezone radio sa 23-godišnjim fudbalerom, upravo u Arsenalu iz Tule.

Zbog prekratkog roka i potrebe da ugovor bude overen kod notara, pitanje je da li će se Kangva pridružiti novim saigračima na zlkatiboru ili će sačekati da se ekipa vrati u Beograd.

Zvezda je detalje angažmana Osmana Bukarija iz Genta dogovorila sa belgijskim klubom.

Krilni fudbaler iz Gane, prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Nantu.

Od njega u Zvezdi očekuju da donese brzinu i prodornost po desnom krilu, samim tim i balans po stranama, s obzirom na to da je u poslednje dve sezone mnogo više napadala po levom krilu na kojem su „carovali“ Katai i Rodić, uz kreaciju Ivanića.

Ugovorena je i plata krilnog igrača. Prema pojedinim informacijama on će doputovati u Beograd u nedelju, najkasnije u ponedeljak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari