Zvezda morala da plati sve, sa penalima i kamatama 1Zvezdan Terzić Foto: STARSPORT

Zvezdan Terzić u TV intervjuu nije obelodanio koliko je još u kamatama klub koštala neozbiljnost rukovodstva, niti zašto je Fiorentina uopšte upućena da novac za transfer Alekse Terzića uplaćuje na račun jedne nemačke banke

„Ja više volim Zvezdu od Fiorentine. Oni su svojom greškom umesto IB Banci uplatili Zvezdi novac. Zvezda je imala svoje obaveze, pare su sklonjene sa računa, zaplenjene i otišla je menica. Zvali smo Fiorentinu i rekli smo da ne moramo da im vratimo te pare. Ali dug nikom nije drug i te pare ćemo da vratimo. Svako se dovija na svoje načine“, rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

I u najmanje dve stvari dezinformisao javnost. Niti je Zvezda „zvala“ Fiorentinu da joj tako nešto kaže, makar ne posle presude, niti „će platiti“ zato što dug nije drug, već je sve platila sa kamatama i penalima jer već letos ne bi mogla da registruje nijednog novog igrača.

Danas je 5. septembra ekskluzivno objavio presudu FIFA sudije Johana van Galena iz Južne Afrike od 26. januara 2021 po tužbi Fudbalskog kluba Fiorentina protiv Crvene zvezde.

Zvezda morala da plati sve, sa penalima i kamatama 2
Presuda FIFA

Vrlo eksplicitnu i jasnu, kakva presuda i mora da bude.

U tački 2 odluke piše doslovno da Crvena zvezda MORA („has to pay“) da plati Fiorentini 596,797.95 evra, plus šest odsto kamate od 10. marta 2020. do dana uplate i 119,359.59 evra penala. Rok za plaćanje je 45 dana, a Zvezda je morala FIFA da dostavi i dokaz o uplati.

Presuda je izvršna i navodi automatske koncekvence ukoliko do uplate ne dođe.

A to je zabrana transfera i registrovanja domaćih i stranih igrača već u prvom prelaznom roku, a u najviše tri naredna.

Zabrana se takođe automatski skida odmah po uplati, a u slučaju da do uplate ne dođe ni posle tri prelazna roka kazne, slučaj bi bio predat Disciplinskoj komisiji FIFA.

Gde bi sankcije bile mnogo žešće, svakako i takmičarske.

Zvezdi je ostavljena mogućnost da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS) 21 dan od prijema presude, ali to nije učinjeno jer je u slučaju sve toliko jasno da bi i to bilo novo bacanje (prilično) para.

Opširnije u štampanom izdanju Danasa od 23. septembra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari