Zvezda može da izbegne Partizan 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kada evroligaša svedete na 67 poena i to bez pomoći važnih igrača u rotaciji (Zagorac, Nikolić), automatski ste među najvećom konkurencijom označeni kao ekipa potencijalna za izbegavanje u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Partizan je trijumfom nad ekipom Budućnosti (76:67) obezbedio bolji međusobni skor, s obzirom da je u Podgorici poražen sa četiri razlike (75:71) i u slučaju identičnog odnosa pobeda i poraza imaće poziciju više u poređenju sa aktuelnim regionalnim šampionom. Tri kola do kraja regularnog dela, prema rasporedu utakmica, gotovo je izvesno da će Crvena zvezda u narednom meču, tačnije večitom derbiju, moći da „bira“ sa kime će se nameriti u polufinalu.

Da bi ostao na trećoj poziciji, Partizan bi trebalo da do kraja trijumfuje u svim mečevima, zaključno sa predstojećim „gostovanjem“ Crvenoj zvezdi, od koje je izgubio u prvom susretu. Način na koji su pobedili Budućnost jasno pokazuje koliko su i u kojim segmentima napredovali puleni Andree Trinkijerija i da apsolutno mogu biti takmac svim rivalima u polufinalu plej-ofa. Italijanski stručnjak je na dobrom putu da implementira razne opcije u centarskoj liniji, čak igra i sa dve petice, što je dalo rezultat protiv Budućnosti.

Organizacija  igre je sa Renfroom daleko bolja; Amerikanac je protiv Podgoričana imao čak 11 asistencija, dok su defanzivno crno-beli napokon počeli da eksploatišu atleticizam većine igrače i mogućnost veće kombinatorike u centarskoj liniji. U skladu sa tim, Partizan bi mogao da bude „nagazna mina“ svakom rivalu u polufinalu. Cedevita (14-5) je trenutno najbezbednija, odnosno najbliža drugom mestu, jer ima bolji međusobni skor sa Partizanom i Budućnosti. Zagrepčani gostuju „davljenicima“ Olimpiji i Krki, a dočekuju Mornar.

Partizan ide u goste Crvenoj zvezdi i FMP, a dočekuje Igokeu, dok Budućnost kod kuće igra protiv Zadra i Cibone, a jedino gostovanje joj je u Sremskoj Mitrovici protiv Mege. To znači da bi Partizan za treće mesto najverovatnije morao da trijumfuje u „večitom“ derbiju 3. marta, a potom da slavi i u preostala dva meča. Rasplet u ABA ligi počeće tek kroz tri nedelje. Idućeg vikenda na rasporedu su Kup takmičenja, pauza se nastavlja zbog FIBA „prozora“ i završnice kvalifikacija za Svetski kup u Kini.

Preostali mečevi

  1. kolo: Krka – Cedevita (2. marta), Crvena zvezda – Partizan (3. marta), Budućnost – Zadar (4. marta).

  2. kolo: Zadar – Crvena zvezda (9. marta), Partizan – Igokea (9. marta), Olimpija – Cedevita (10. marta), Mega – Budućnost (11. marta).

  3. kolo: Cedevita – Mornar (15. marta), FMP – Partizan (16. marta), Crvena zvezda – Mega (16. marta), Budućnost – Cibona (17. marta).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari