Zvezda na startu sa Darušafakom 1Foto:STARSPORT

Crvena zvezda će prvu utakmicu naredne sezone Evrolige u novom formatu igrati na svom terenu protiv Darušafake Dejvida Blata. Utakmica se igra u četvrtak, 13. oktobra, sa početkom u 21 čas. Zanimljivo je da je „revanš“ sa Darušafakom u poslednjem 30. kolu

Već u drugom kolu crveno-bele čeka gostovanje Galatasaraju u Istanbulu (21. oktobar, 19 časova), dok u trećoj rundi na noge timu Dejana Radonjića dolazi – Barselona (26. oktobar, 19 časova). Četvrto kolo rezervisano je za odlazak u Atinu, na noge Panatinaikosu, dva dana kasnije. Zatim se dočekuje Laboral Kuča, pa ide u goste Uniksu i Brose Basketu. U 8. rundi crveno-belima gostuje Armani, zatim se ide Efesu u Istanbul pa dočekuje Žalgiris. Sledi novi put u Istanbul za meč sa Fenerbahčeom, u goste dolazi Makabi, ide se Olimpijakosu, pa se čeka Real.
Treće i četvrto kolo su spojeni, pa će se igrati četiri dana uzastopno. Zvezda igra 26. i 28 oktobra, a iz Evrolige je stigla napomena da nijedan tim neće igrati mečeve „noć za noć“ i išlo se po sistemu – kod kuće i na strani.

Premijernu utakmicu u novoj sezoni odigraće Real Madrid i Olimpijakos, u sredu 12. oktobra, sa početkom od 21 čas.
Već u drugom kolu na programu je nekoliko derbija – počev od duela CSKA i Panatinaikosa, te Fenera i Barse, ali i Makabija i Reala.

Raspored 1. kola Evrolige

Sreda, 12. oktobar: 21.00 Real Madrid – Olimpijakos. Četvrtak, 13. oktobar: 19.00 Galatasaraj – CSKA Moskva, 20.00 Emporio Armani – Makabi Tel Aviv, 21.00 Crvena zvezda – Darušafaka. Petak, 14. oktobar: 18.00 Uniks Kazanj – Barselona,19.30 Fenerbahče – Bamberg, 21.00 Laboral Kuća – Anadolu Efes, 21.15 Panatinaikos – Žalgiris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari