Zvezda ne staje, posle Partizana u mrežicu upecan i Mornar 1foto: Starsport

Šampion košarkaške ABA lige ubedljivo savladao rivala iz Crne Gore – 93:77, za devetu vezanu pobedu u svim takmičenjima.

Od dolaska novog trenera Duška Ivanovića, polovinom novembra, Crvena zvezda ne zna za kiks u borbi za regionalni primat i Evroligi, pa je posle Partizana pao i Mornar.

Bila je to prva utakmica Nemanje Nedovića i ekipe nakon dramatičnog slavlja u istorijskom večitom derbiju pod okriljem EL, a domaćin je meč prelomio već u drugoj četvrtini,

Da bi posle + 17 (55:38) početkom treće deonice bilo definitivno jasno ko će se na kraju radovati, jer se otpor gostiju sveo na – 8 u zadnjoj dekadi meča u hali „Aleksandar Nikolić“.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ben Bentil sa 26 poena (7-8 za dva, 3-6 za tri), uz 4 skoka i 2 asistencije, dok se u Mornaru po običaju istakao Deron Rasel sa 35 poena, uz 3 skoka i 5 asistencija.

Luka Mitrović doživeo je povredu posle samo dva minuta na parketu i u Zvezdi se nadaju da ništa ozbiljno nije u pitanju. Šansu je dobio i mladi Nikola Topić, koji je za pet i po minuta ubacio osam poena.

Crveno-belima sleduje dupli evroligaški program ove nedelje, tj. beogradski dueli sa Žalgirisom (12. decembar) i Armanijem (14.12), pa ABA-ligaški nastup na terenu Mege, sledećeg ponedeljka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari