Zvezda neporažena na svom stadionu 51. utakmicu uzastopno u Super ligi 1Foto: Beta/Branislav Božić (arhiva)

Fudbaleri Crvene zvezde su protiv Čukaričkog (3:1) u zaostalom meču šestog kola Super lige vezali 51. uzastopnu utakmicu bez poraza na stadionu „Rajko Mitić“ u domaćem prvenstvu, što je drugi takav niz u Evropi, saopšteno je danas na sajtu tog kluba.

Taj niz srpskog kluba je trenutno drugi u Evropi, pošto se ispred crveno-belih nalazi Salcubrg sa 53 utakmice bez poraza na domaćem terenu. Na trećem mestu je Liverpul (49), a zatim slede Juventus (29) i Seltik (28).

Poslednji poraz na stadionu „Rajko Mitić“ Zvezda je doživela 2017. godine, kada je izgubila od Partizana. Od tada, izabranici Vladana Milojevića zabeležili su 48 pobeda i tri remija na svom terenu. Kako se navodi, u toj seriji, golmani Zvezde nisu primili gol na 29 utakmica, a nijedan rival nije uspeo da postigne više od jednog pogotka.

Još jedan statistički podatak govori da aktuelni šampion drži i nacionalni rekord po broju utakmica bez poraza u Srbiji, jer je od 1. oktobra 2017. godine, kada je poražen od Napretka (0:1), pa do 20. aprila ove godine i poraza od Čukaričkog (2:3), imao 57 uzastopnih mečeva bez poraza. U tom nizu crveno-beli su upisali 51 pobedu i šest remija, uz gol razliku 168:35.

Ovaj niz predstavlja 18. najduži u svetu, Steaua je sa 104 utakmica prva u Evropi, dok svetski rekord drži ASEK iz Abidžana sa 108 duela bez poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari