Zvezda odbranila trofej u Kupu Srbije 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu u Kupu Srbije.

Oni su u finalu u dvorani „Čair“ pobedili Megu sa 96:79.

Na taj način su izabranici Duška Ivanovića došli do prvog trofeja u sezoni.

Beogradski „crveno-beli“ su tokom čitavog meča kontrolisali ritam utakmice i tim Mege je samo u par navrata dolazio nadomak izjednačenja, ali je svaki put regionalni šampion odbijao nalete protivnika i na rutinski način su odbranili titulu od pre 12 meseci.

Crvena zvezda je na ovaj način došla do treće uzastopne Žućkove levice, a to je deveti trofej za „crveno-bele“ od kada nacionalni kup nosi taj naziv, po čemu su rekorderi.

Početna faza utakmice protekla je u ravnopravnoj igri. Prvu ozbiljnu razliku napravio je Nemanja Nedović sa dve vezane trojke kada je Zvezdu odveo na +7 – 22:15. Ipak, Mega se nije dala demoralisati, napravila je do kraja prve četvrtine seriju 8-0 i na prvu pauzu otišla sa minimalnim vođstvom – 23:22.

Druga četvrtina je otišla na stranu Zvezde i to je rešilo finale. Za seriju od 15-3 Ivanovićevih igrača mega nije imala odgovora, pa je od tada Zvezda držala sigurno kontrolu toka utakmice o konstantnu dvocifrenu prednost.

Mega je pripretila u dva navrata, kada je prednost Zvezde spustila na -7 pred poluvreme 51:44 i kada je na početku drugog poluvremena došla na -4.

Međutim, Zvezda nije gubila nijednog trenutka glavu, a za to je najzaslužniji Fakundo Kampaco, koji je fantastično vodio igru, a u tim trenucima podelio i nekoliko fantastičnih asistencija. Potom se raspucao Ognjen Dobrić i sa dve vezane trojke odveo Zvezdu na +13 – 71:58 i tada je već bilo jasno da će trofej Žućkove levice završiti ponovo na Malom Kalemegdanu. Do kraja je Zvezda maksimalno odradila posao, stigla je i da servira atraktivne poteze, a najviše je vodila +20 (96:76).

Najefiaksniji na utakmici bio je Ognjen Dobrić sa 24 poena, a pratio ga je Nemanja Nedović sa 20 poena, dok su odlični bili Filip Petrušev sa 15 i Luka Mitrović sa 14 poena. Kod Mege Malkolm Kazalon je postigao 16 poena, a Petar Kovačević, Danko Branković i Aleksa Uskoković po 13.

Ovo je ujedno 12. trofej nacionalnog kupa za „crveno-bele“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari