Zvezda pobedila Borac, Kampaco debitovao za crveno-bele (VIDEO) 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u 12. kolu ABA lige Borac rezultatom 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12) u meču u kojem je za crveno-bele debitovao najskuplji igrač u istoriji srpske košarke Fakundo Kampaco.

Iako navijači crveno-belih nisu ispunili tribine dvorane „Aleksandar Nikolić“, oni koji su prisustvovali utakmici imali su priliku da se uvere da će Argentinac biti veliko pojačanje za ekipu Duška Ivanovića u nastavku sezone.

U duelu sa gostima iz Čačka Zvezda je rezultatski prelomila meč u poslednjih pet minuta druge četvrtine, kada je došla do prednosti od 20 poena (65:45).

Najefikasniji u domaćem timu bio je Dobrić sa 15 poena, Bentil i Petrušev su ubacili po 13, dok je Kampaco za 19 minuta u igri imao učinak od 11 poena, pet asistencija i tri skoka.

Za tim iz Čačka Hejl je ubacio 17 poena (4 skoka, 3 asistencije), dok je Tomašević dodao deset poena.

Ovom pobedom crveno-beli su se vratili na prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 10-1, dok je Borac na 12. poziciji sa učinkom od 3-9.

U narednom kolu ABA lige Crvena zvezda igra u gostima protiv Splita, a ovaj meč je na programu u ponedeljak 2. januara (16.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari