Zvezda ponovo bolja od Sparte 1Foto: STARSPORT ( arhivska fotografija)

Crvena zvezda se plasirala u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je večeras u Pragu u revanš utakmici trećeg kola pobedila Spartu sa 1:0 (1:0).

Crveno-beli su i u prvoj utakmjici u Beogradu bili uspešniji od proslavljenog češkog kluba i pobedili su sa 2:0. Večerašnja utakmica rešena je u 19. minutu, kada je Slavoljub Srnić uputio odličan centaršut, a na loptu je natrčao Ričmond Boaći, kome nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

Već tada je bilo jasno da će Zvezda proći u poslednju rundu kvalifikacija, jer su Sparti za trijumf bila neophodna četiri gola. Do kraja poluvremena Zvezda je imala nekoliko prilika da poveća vođstvo, jer su fudbaleri Sparte delovali prilično izgubljeno na terenu.

U drugom poluvremenu izabranici Vladana Milojevića nisu više imali razloga da preterano idu napred, pa su domaćini u finišu mogli da izbegnu poraz, ali u dva navrata nisu imali sreće, jer su pogađali stativu i prečku.

Kada se sve sabere, Crvena zvezda je potpuno zasluženo nadvisila favorizovanu Spartu i sa optimizmom očekuje sutrašnji žreb za poslednje kolo kvalifikacija.

Loša okolnost za crveno-bele je što neće biti među nosiocima, ali sa igrom kakvu su prikazali u dve utakmice protiv Sparte imaju pravo da veruju da mogu da savladaju svakog protivnika.

Sparta: Dubravka, Karavajev, Štetina, Mareček, M. Kadlec, Mavuba (Rosicki, 66), Manđek, V. Kadlec (Ben Haim, 46), Plavšić, Fridek, Janko (Lafata, 61).

C. zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Donald, Srnić (Radonjić, 69), Kanga, Milić (Gobeljić, 90), Boaći (Pešić, 79).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari