Foto: Fonet/Aleksandar Barda

“Transparentom na utakmici sa porukom “Stop nasilju nad ženama”, prvim takvim na jednom fudbalskom stadionu, Srbiji je poslata snažna poruka podrške borbi protiv nasilja nad ženama.

Hvala “Crvenoj zvezdi” što se priključila ovoj kampanji, nadam se da će se i drugi naši klubovi priključiti zajedničkim akcijama na podizanju svesti za suzbijanje nasilja nad ženama”, rekla je Mihajlovićeva.

Narandžasti transparent dugačak 17 metara sa obeležjima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK “Crvene zvezde” i porukom “Stop nasilju nad ženama” nalazio se na istočnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” tokom večerašnje utakmice Lige Evrpe između Crvene zvezde i Kelna.

Narandžasta je zvanična boja kampanje „16 dana aktivizma“ i simboliše svetlu i optimističnu budućnost oslobođenu od nasilja nad ženama i devojčicama. Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ obeležava se svake godine od 25. novembra do 10. decembra, u više od 100 država sveta. Kampanja je započela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava, stoji u saopštenju
kabineta Mihajlovićeve.