Lider na tabeli Superlige Srbije Crvena zvezda opravdala je juče ulogu favorita u meču šesnaestine finala Kupa Srbije sa Bačkom u Bačkoj Palanci zabeleživši trijumf od 3:1.

Stadion Bačke, gledalaca 4.000, sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

Bačka: Čučković, Nikolić, Stanković, Ilić, Tomčić, Mojsilović (Bajić), Bjeloš, Balabanović, Čeković (Gajić), Trivunović, Milovac (Nosković)

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (Vieira), Matos (Ristić), Jović (Jovanović)

Zvezda je preuzela inicijativu od samog starta i pretila najviše preko bokova, ne dozvolivši Bačkoj da duže zadrži loptu na sredini terena. Do prvog uzbuđenja došlo je u 13. minutu kada je Zvezda mogla da povede. Prvo Luka Jović nije uspeo da uputi kvalitetan udarac ka golu domaćina, odnosno u tome ga je sprečio fudbaler Bačke Stanković poslavši loptu u korner. Posle udarca iz ugla mladi napadač crveno-belih šutirao je glavom, ali je pogodio stativu. I pored inicijative Zvezde poveli su domaćini. Posle duge lopte iz zadnje linije, Mičel Donald je izgubio duel sa Bjelošem na levom boku, a ovaj uposlio Damira Čekovića na ivici peterca, koji šalje loptu ispod Kahrimana i dovodi Bačku u vođstvo od 1:0.

Nije se Bačka povukla posle vođstva, a malo je nedostajalo da samo nekoliko minuta kasnije duplira prednost. Veseljko Trivunović gađao je gornji levi ugao gola Zvezde sa ivice kaznenog, ali je lopta završila zamalo pored stative. U 36. minutu Trivunović je propustio još bolju priliku, šutiravši veoma loše sa ivice kaznenog prostora. Bačka ipak nije izdržala do poluvremena i Crvena zvezda je uspela da stigne do izjednačenja. Posle akcije po desnom krilu Miloš Cvetković je vratio loptu na ivicu kaznenog do Bruna Matosa, a ovaj produžio pâs do Aleksandra Kataija. Najbolji strelac Crvene zvezde primirio je loptu i rutinski unutrašnjom pogodio donji desni ugao gola Čučkovića – 1:1. Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

U nastavku utakmice Zvezda je krenula silovito kako bi što pre povela. Do toga dolazi u 59. minutu. Dosuđen je slobodni udarac za Crvenu zvezdu sa nekih 18 metara koji je Luis Ibanjez pretvorio u gol. Idealna pozicija za Argentinca koji je šutirao pored živog zida i pogodio sam ugao gola Bačke.

U 76. minutu domaćini su propustili priliku da izjednače. Bajić je centrirao, Bjeloš okrznuo loptu glavom i spustio ju je na peterac gde je Milovac umakao pažnji Cvetkovića, ali je iz zicer pozicije promašio gol. Zvezda je došla u vođstvo od 3:1 golom Kataia. Bačka je krenula na sve ili ništa, ostavila dosta prostora igračima Zvezde. U jednoj kontri Grujić je dugo vukao loptu i prešao pola terena, lepo uposlio Kataia, koji je lepim udarcem postigao gol. U 92. minutu je dosuđen penal za domaćina, ali Trivunović nije uspeo da smanji rezultat iz najstrože kazne jer je njegov udarac zaustavio Kahriman.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari